20 apr 2015 06:00

23 apr 2015 12:58

Orimligt få rot-avdrag utomlands

ROT-AVDRAGET.

Inga nya jobb. Rot-avdraget får idag användas på en fastighet man äger utomlands, och det är inget krav på att det ska vara ett svenskt företag som utför arbetet. Detta betyder ju att inga nya jobb skapas i Sverige liksom mindre skatteintäkter. Det rimliga borde vara att enbart svenska företag ska få utföra de arbeten som rot-avdrag får användas till. Kommer regeringen ändra på detta som Alliansen ordnat?

Vem har råd att bo i de nya hyresrätterna? Bostadsbidrag och bostadstillägg har begränsningar gällande hyreskostnad, resterande får hyresgästen betala själv som är utöver och även försörjningsstöd har ju begränsningar. Det går ju inte att säga att det flyttar folk från de billigare till de nya för det är ju en bostadsbrist idag och många som inte har råd att flytta. Befolkningen ökar ju fort just nu på grund av invandring och detta driver också upp priser på bostäder som gör att det bara är de rika som har möjligheter att välja mer hur de vill bo.

Är det inte dags att stanna upp och ordna upp situationen som Alliansen skapat inom många områden, för allas bästa?

Rotavdrag för svenska företag

Vem har råd att bo i de nya hyresrätterna? Bostadsbidrag och bostadstillägg har begränsningar gällande hyreskostnad, resterande får hyresgästen betala själv som är utöver och även försörjningsstöd har ju begränsningar. Det går ju inte att säga att det flyttar folk från de billigare till de nya för det är ju en bostadsbrist idag och många som inte har råd att flytta. Befolkningen ökar ju fort just nu på grund av invandring och detta driver också upp priser på bostäder som gör att det bara är de rika som har möjligheter att välja mer hur de vill bo.

Är det inte dags att stanna upp och ordna upp situationen som Alliansen skapat inom många områden, för allas bästa?

Rotavdrag för svenska företag

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.