21 apr 2015 06:00

21 apr 2015 06:00

Många saker påverkar priset

FIBERINSTALLATION.

Replik. Till ”En observant Väringbo” (SLA 18/4).

Du undrar varför det är olika priser på installationen av fiber i olika områden. Den stora skillnaden beror på anslutningsgraden i varje område, ju mindre den är ju dyrare blir det. Nästa parameter är hur långt det behöver grävas. Sedan påverkar det mycket vilken terräng det gäller, vilken klass på material anläggningen är byggd med ... Jag skulle kunna räkna upp hur många olika parametrar som helst som påverkar. Sedan påverkar väldigt mycket var varje förening vill lägga kostnaderna; vid byggnationen eller löpande på månadskostnader.

Så innan du ger dig in i debatten så ta reda på fakta. Du hade möjlighet att komma på mötet för någon vecka sedan i Väring där du skulle fått all den info du efterfrågar. Och du kan inte skriva ditt namn men du kanske inte vågar stå för dina åsikter?

Du är hjärtligt välkommen att jobba i någon förening där de flesta lägger ned den mesta av sin fritid för att kunderna ska få det så billigt som möjligt. Och det är alla dessa föreningar som gör det möjligt för landsbygden att få fiber.

K-G Johansson

Väring

Du undrar varför det är olika priser på installationen av fiber i olika områden. Den stora skillnaden beror på anslutningsgraden i varje område, ju mindre den är ju dyrare blir det. Nästa parameter är hur långt det behöver grävas. Sedan påverkar det mycket vilken terräng det gäller, vilken klass på material anläggningen är byggd med ... Jag skulle kunna räkna upp hur många olika parametrar som helst som påverkar. Sedan påverkar väldigt mycket var varje förening vill lägga kostnaderna; vid byggnationen eller löpande på månadskostnader.

Så innan du ger dig in i debatten så ta reda på fakta. Du hade möjlighet att komma på mötet för någon vecka sedan i Väring där du skulle fått all den info du efterfrågar. Och du kan inte skriva ditt namn men du kanske inte vågar stå för dina åsikter?

Du är hjärtligt välkommen att jobba i någon förening där de flesta lägger ned den mesta av sin fritid för att kunderna ska få det så billigt som möjligt. Och det är alla dessa föreningar som gör det möjligt för landsbygden att få fiber.

K-G Johansson

Väring

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.