23 apr 2015 06:00

23 apr 2015 06:00

Skas följer riktlinjerna

SJUKVÅRDEN.

Replik. Till Nina Thool (SLA 21/4).

Att ge våra medarbetare inom Skaraborgs Sjukhus sin välbehövliga och viktiga semester är en grundläggande och viktig rättighet. Samtidigt ska vi ge våra invånare och semesterbesökare vård även under sommaren. Gemensamt med stora delar av Vårdsverige har vi svårt att rekrytera sjuksköterskor till vår verksamhet, detta blir särskilt tydligt när vi behöver semestervikarier.

Som en del i att lösa sommarsituationen erbjuder Västra Götalandsregionens sjukhus 5 500 kronor i extra ersättning för den som flyttar en semestervecka och förlägger den utanför semesterperioden juni–augusti. Detta passar inte alla, men några medarbetare flyttar sin semester och bidrar på det sättet till att lätta något på trycket kring vårdsituationen vid våra sjukhus.

Västra Götalandsregionen har valt att erbjuda 5 500 kronor/vecka. Andra landsting har andra eller likartade erbjudanden till sina medarbetare. Ersättningsnivåerna kan då variera liksom antalet vårdplatser, tillgång till medarbetare, vårdtyngd och ekonomiska möjligheter.

Skaraborgs Sjukhus har att följa de riktlinjer som beslutas för samtliga sjukhus i Västra Götalandsregionen och där ligger den beslutade nivån på 5 500 kr/vecka.

Peder Yderhag

HR-chef, Skaraborgs Sjukhus

Att ge våra medarbetare inom Skaraborgs Sjukhus sin välbehövliga och viktiga semester är en grundläggande och viktig rättighet. Samtidigt ska vi ge våra invånare och semesterbesökare vård även under sommaren. Gemensamt med stora delar av Vårdsverige har vi svårt att rekrytera sjuksköterskor till vår verksamhet, detta blir särskilt tydligt när vi behöver semestervikarier.

Som en del i att lösa sommarsituationen erbjuder Västra Götalandsregionens sjukhus 5 500 kronor i extra ersättning för den som flyttar en semestervecka och förlägger den utanför semesterperioden juni–augusti. Detta passar inte alla, men några medarbetare flyttar sin semester och bidrar på det sättet till att lätta något på trycket kring vårdsituationen vid våra sjukhus.

Västra Götalandsregionen har valt att erbjuda 5 500 kronor/vecka. Andra landsting har andra eller likartade erbjudanden till sina medarbetare. Ersättningsnivåerna kan då variera liksom antalet vårdplatser, tillgång till medarbetare, vårdtyngd och ekonomiska möjligheter.

Skaraborgs Sjukhus har att följa de riktlinjer som beslutas för samtliga sjukhus i Västra Götalandsregionen och där ligger den beslutade nivån på 5 500 kr/vecka.

Peder Yderhag

HR-chef, Skaraborgs Sjukhus

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.