28 apr 2015 06:01

28 apr 2015 06:01

Maten varken doftar eller smakar

LÅDMAT

Jag har skrivit tidigare om ämnet lådmat och nu måste jag tyvärr återkomma. Bakgrund: äldre kvinna som på grund av ålder och hälsotillstånd är tvungen att köpa ”lådmat” av kommunen. Detta innebär att hela veckans mat levereras en gång i veckan i plastlådor för att sedan värmas upp i mikron. Maten är förpackad i ”modifierad atmosfär”, vilket innebär att ”luften avlägsnas och ersätts med en viss gas”.

Må hända att maten innehåller (vet ej) allt vi behöver, men smaken! Min skapare; smaken, doften och konsistensen! Maten varken doftar eller smakar något och biffarna saknar stekyta där doft- och smakämnen finns. Lagar man maten hemma eller som tidigare i kommunens utmärkta kök så doftade maten som den skulle och satte i gång enzymprocessen i magen för att förbereda matsmältningen.

Kom inte nu och säg att allt detta beror på åldern, men i så fall är det märkligt att maten hemma hos andra och på uteställen och till och med på burk doftar och smakar ljuvligt jämfört med den hemska ”lådmaten”.

Dessutom ryktas det att kommunen, för att kunna leverera ”lådmaten”, behövt köpa in speciella bilar för mattransporten till oss behövande. Har sett åtminstone en med mina egna ögon.

HelPer

Jag har skrivit tidigare om ämnet lådmat och nu måste jag tyvärr återkomma. Bakgrund: äldre kvinna som på grund av ålder och hälsotillstånd är tvungen att köpa ”lådmat” av kommunen. Detta innebär att hela veckans mat levereras en gång i veckan i plastlådor för att sedan värmas upp i mikron. Maten är förpackad i ”modifierad atmosfär”, vilket innebär att ”luften avlägsnas och ersätts med en viss gas”.

Må hända att maten innehåller (vet ej) allt vi behöver, men smaken! Min skapare; smaken, doften och konsistensen! Maten varken doftar eller smakar något och biffarna saknar stekyta där doft- och smakämnen finns. Lagar man maten hemma eller som tidigare i kommunens utmärkta kök så doftade maten som den skulle och satte i gång enzymprocessen i magen för att förbereda matsmältningen.

Kom inte nu och säg att allt detta beror på åldern, men i så fall är det märkligt att maten hemma hos andra och på uteställen och till och med på burk doftar och smakar ljuvligt jämfört med den hemska ”lådmaten”.

Dessutom ryktas det att kommunen, för att kunna leverera ”lådmaten”, behövt köpa in speciella bilar för mattransporten till oss behövande. Har sett åtminstone en med mina egna ögon.

HelPer

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.