28 apr 2015 06:00

28 apr 2015 06:00

Riktlinjerna fallerar

REPLIK.

Peder Yderhag, HR-chef Skaraborgs sjukhus: Förstår att ni följer era riktlinjer. Men ni har inte funderat över att det är de som fallerar. Svårrekryterat – ja och det beror på för dåliga löner, treskift och ändå 38 timmar i veckan, och tre semesterperioder vilket knappast är något att locka med!

Om man dessutom skall avstå semester borde det vara värt betydligt mer än 5 500 kronor i veckan, vilket väl är en summa som inte förändrats på många år.

Citat från överläkare Åke Andrén-Sandberg från Karolinska i Stockholm i en lysande debattartikel i DN 20/4 om sjuksköterskors villkor på sjukhus: ”Det behövs en statlig haverikommission för att utreda sjuksköterskornas villkor”.

Nina Thool

distriktssköterska

Peder Yderhag, HR-chef Skaraborgs sjukhus: Förstår att ni följer era riktlinjer. Men ni har inte funderat över att det är de som fallerar. Svårrekryterat – ja och det beror på för dåliga löner, treskift och ändå 38 timmar i veckan, och tre semesterperioder vilket knappast är något att locka med!

Om man dessutom skall avstå semester borde det vara värt betydligt mer än 5 500 kronor i veckan, vilket väl är en summa som inte förändrats på många år.

Citat från överläkare Åke Andrén-Sandberg från Karolinska i Stockholm i en lysande debattartikel i DN 20/4 om sjuksköterskors villkor på sjukhus: ”Det behövs en statlig haverikommission för att utreda sjuksköterskornas villkor”.

Nina Thool

distriktssköterska

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.