28 apr 2015 06:00

28 apr 2015 06:00

Ungdomar och landsbygden förlorar

VÅRBUDGETEN

Replik. Sten-Åke Carlsson (S) skriver i SLA (23/4) om S-MP vårbudgeten och vänder sig emot rot- och rutavdragen. Det som Sten-Åke Carlsson dock inte nämner i sin replik är alla de 80 000 jobb som riskerar att försvinna på grund av regeringens politik. Sten-Åke Carlsson nämner inte heller alla de hushållen som får sämre ekonomi och inte för den delen alla de unga som nu riskerar att förlora sina jobb på grund av att regeringen gör det dyrare att anställa unga. Samtidigt som regeringen gör det dyrare att anställa unga vill regeringen även höja bensin- och dieselskatten. Detta kommer att slå hårt mot landsbygden.

Förutom att hämma tillväxten och skapa fler arbetslösa har denna regering satt rekord i brutna vallöften. Innan valet sade S att man inte skulle höja bensinskatten, inte höja dieselskatten och inte röra rotavdraget. Alla dessa löften har man nu svikit samtidigt som man skickar unga från jobbet till en kö på Arbetsförmedlingen.

Moderaterna och Alliansen prioriterar istället att förbättra drivkrafterna för arbete och underlätta och minska kostnaderna för att anställa ungdomar. Sveriges konkurrenskraft och tillväxt kräver bättre villkor för fler växande företag. När fler jobbar får vi mer pengar till vår gemensamma välfärd. Regeringens politik gör att ungdomar förlorar jobbet och landsbygden får betala nya bensin- och dieselskatter.

Sten Bergheden (M)

riksdagsledamot, Skaraborg

Förutom att hämma tillväxten och skapa fler arbetslösa har denna regering satt rekord i brutna vallöften. Innan valet sade S att man inte skulle höja bensinskatten, inte höja dieselskatten och inte röra rotavdraget. Alla dessa löften har man nu svikit samtidigt som man skickar unga från jobbet till en kö på Arbetsförmedlingen.

Moderaterna och Alliansen prioriterar istället att förbättra drivkrafterna för arbete och underlätta och minska kostnaderna för att anställa ungdomar. Sveriges konkurrenskraft och tillväxt kräver bättre villkor för fler växande företag. När fler jobbar får vi mer pengar till vår gemensamma välfärd. Regeringens politik gör att ungdomar förlorar jobbet och landsbygden får betala nya bensin- och dieselskatter.

Sten Bergheden (M)

riksdagsledamot, Skaraborg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.