28 apr 2015 06:00

28 apr 2015 06:00

Vi har nolltolerans mot användning av mobiltelefon

NOBINA.

Replik. Här kommer svar från Nobina angående insändaren Förbjud mobilerna.

Tack för att du uppmärksammar den viktiga frågan kring säkerhet ombord på bussen. För oss på Nobina är det självklart att du som kund ska kunna känna dig trygg och säker under din resa med oss. Vi har nolltolerans mot användning av mobiltelefon under tjänsten och rutiner för att åtgärda eventuella brister. Så fort det kommer till vår kännedom att en förare har använt mobiltelefon när hon eller han kör bussen sker ett samtal mellan berörd förare och närmaste chef. Om beteendet upprepas kan det i förlängningen bli tal om arbetsrättsliga åtgärder.

Vi uppmärksammar också frågan om nolltolerans mot mobiltelefon på flera olika sätt internt genom att informera och diskutera konsekvenserna av beteendet. Om du som reser med oss ser att detta inte följs, är vi tacksamma för att du rapporterar det till Västtrafiks kundtjänst och anger vilken tur och tid det handlar om. Då kan vi snabbt vidta nödvändiga åtgärder.

André Sellén

trafikchef Nobina Skaraborg

Tack för att du uppmärksammar den viktiga frågan kring säkerhet ombord på bussen. För oss på Nobina är det självklart att du som kund ska kunna känna dig trygg och säker under din resa med oss. Vi har nolltolerans mot användning av mobiltelefon under tjänsten och rutiner för att åtgärda eventuella brister. Så fort det kommer till vår kännedom att en förare har använt mobiltelefon när hon eller han kör bussen sker ett samtal mellan berörd förare och närmaste chef. Om beteendet upprepas kan det i förlängningen bli tal om arbetsrättsliga åtgärder.

Vi uppmärksammar också frågan om nolltolerans mot mobiltelefon på flera olika sätt internt genom att informera och diskutera konsekvenserna av beteendet. Om du som reser med oss ser att detta inte följs, är vi tacksamma för att du rapporterar det till Västtrafiks kundtjänst och anger vilken tur och tid det handlar om. Då kan vi snabbt vidta nödvändiga åtgärder.

André Sellén

trafikchef Nobina Skaraborg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.