29 apr 2015 06:00

29 apr 2015 06:00

Åsiktsdiktaturen är här

MÖRKAT

Bra att SLA tar upp ett synnerligen mörkat ämne i dagens Sverige, nämligen åsiktsdiktatur. Sverige har ju, i alla fall tidigare, varit ett land där vi kunnat säga och uttrycka en åsikt. Men den tiden är tyvärr förbi. Nu gäller andra regler.

Artikeln tar upp situationen i Skövde kommun, där människor trakasseras för att de har synpunkter på verksamheten. Åsiktsdiktaturen har dessvärre spridit sig till många områden, där stämplar sätts på dem som inte är politiskt korrekta.

Vi har tidigare kritiserat länder, där åsiktsförtryck förekommer. Nu är vi där själva.

Conny Östling

Bra att SLA tar upp ett synnerligen mörkat ämne i dagens Sverige, nämligen åsiktsdiktatur. Sverige har ju, i alla fall tidigare, varit ett land där vi kunnat säga och uttrycka en åsikt. Men den tiden är tyvärr förbi. Nu gäller andra regler.

Artikeln tar upp situationen i Skövde kommun, där människor trakasseras för att de har synpunkter på verksamheten. Åsiktsdiktaturen har dessvärre spridit sig till många områden, där stämplar sätts på dem som inte är politiskt korrekta.

Vi har tidigare kritiserat länder, där åsiktsförtryck förekommer. Nu är vi där själva.

Conny Östling

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.