29 apr 2015 06:00

29 apr 2015 06:00

Blåögda eller cyniska?

SKÖVDEBOSTÄDER.

Replik. Katarina Jonsson och Anders G Johansson skriver i SLA (23/4) om att S vill förbjuda människor att äga sin bostad. Antingen är Katarina och Anders blåögda när de lägger fram sina argument eller väldigt cyniska. De vill bl.a. att de boende skall ta del av värdeökningen. Förståeligt, så länge den ökar. Det de inte tänker på eller inte vill tänka på är nästa steg. Vad händer om/när det nu sker en värdeökning. Vad händer med alla dem, i nästa steg, som då inte har råd att köpa sig en bostad?

Den svenska bostadsmarknaden är redan överhettad, eller på väg att bli. Att elda på som Moderaterna m.fl. vill är inte en lösning. Överhettningen på bostadsmarknaden kan enbart byggas bort, precis som bostadsbristen. Skövde och Sverige behöver fler hyresrätter inte fler bostadsrätter.

Ju fler svenskar som äger sin bostad desto större problem blir det att komma åt bostadsbristen. På grund av den så kallade lagen om tillgång och efterfrågan, som jag utgår att Katarina och Anders är bekanta med, så kommer ju priset (värdeökningen) att falla på bostadsrätter om bostadsbristen byggs bort. Där har vi ett dilemma och detta dilemma växer ju fler som äger sin bostad.

Har inte Anders och Katarina insett detta eller väljer de att ignorera detta faktum och tuta och köra tills det spricker, på klassiskt kapitalistiskt manér.

Dessutom, hur rimmar ett ökat ägande av sitt eget boende med Moderaternas (m.fl.) krav på en flexiblare (läs otryggare) arbetsmarknad?

Ung Vänster Skövde

Den svenska bostadsmarknaden är redan överhettad, eller på väg att bli. Att elda på som Moderaterna m.fl. vill är inte en lösning. Överhettningen på bostadsmarknaden kan enbart byggas bort, precis som bostadsbristen. Skövde och Sverige behöver fler hyresrätter inte fler bostadsrätter.

Ju fler svenskar som äger sin bostad desto större problem blir det att komma åt bostadsbristen. På grund av den så kallade lagen om tillgång och efterfrågan, som jag utgår att Katarina och Anders är bekanta med, så kommer ju priset (värdeökningen) att falla på bostadsrätter om bostadsbristen byggs bort. Där har vi ett dilemma och detta dilemma växer ju fler som äger sin bostad.

Har inte Anders och Katarina insett detta eller väljer de att ignorera detta faktum och tuta och köra tills det spricker, på klassiskt kapitalistiskt manér.

Dessutom, hur rimmar ett ökat ägande av sitt eget boende med Moderaternas (m.fl.) krav på en flexiblare (läs otryggare) arbetsmarknad?

Ung Vänster Skövde

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.