29 apr 2015 06:00

29 apr 2015 06:00

Johan Ask gör en storm i ett vattenglas

SKARABORGS SJUKHUS.

Replik. Alliansen för Skaraborgs Sjukhus valde att ändra en mening vid beslutet av delårsrapport 2015 för Skaraborgs Sjukhus. Detta har Johan Ask kritiserat fast det inte ändrar ett öre av besparingskraven. För att inte effektiviseringskravet från regionfullmäktige skulle bli svårt att tolka valde vi att förkorta en mening så att det framgick att detta är just en procent. För övrigt ändrade vi inte kravet på vår egen besparing för att klara styrelsens budget med en enda siffra. Detta krav om tre procent kvarstår och kan t o m bli högre.

Underskottet har vi ärvt från Socialdemokraternas ledning t o m 2014. Alliansen valde att tillföra Skaraborgs Sjukhus 75 miljoner mer i budgeten från 2015 samtidigt som ett effektiviseringskrav på en procent återinfördes.

Alliansen och oppositionen är helt eniga om varenda siffra i delårsrapporten. Inte ett öre av besparingskraven har ändrats. Den förändrade beräkningen för nämndens regionbidrag är mera positiv än under Socialdemokraternas ledning. Alliansen kämpar hårt med att förbättra den budgetbalans och prognos som vi övertog i januari 2015. Kanske är det svårt för Johan Ask att se att vi lyckas? Hellre räcker jag ut handen till Johan Ask att samverka för Skaraborgs Sjukhus bästa än att i ivern att konfrontera ”göra en storm i ett vattenglas”.

Ulla-Britt Hagström

styrelseordförande Sjukhuset Skaraborg

Underskottet har vi ärvt från Socialdemokraternas ledning t o m 2014. Alliansen valde att tillföra Skaraborgs Sjukhus 75 miljoner mer i budgeten från 2015 samtidigt som ett effektiviseringskrav på en procent återinfördes.

Alliansen och oppositionen är helt eniga om varenda siffra i delårsrapporten. Inte ett öre av besparingskraven har ändrats. Den förändrade beräkningen för nämndens regionbidrag är mera positiv än under Socialdemokraternas ledning. Alliansen kämpar hårt med att förbättra den budgetbalans och prognos som vi övertog i januari 2015. Kanske är det svårt för Johan Ask att se att vi lyckas? Hellre räcker jag ut handen till Johan Ask att samverka för Skaraborgs Sjukhus bästa än att i ivern att konfrontera ”göra en storm i ett vattenglas”.

Ulla-Britt Hagström

styrelseordförande Sjukhuset Skaraborg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.