02 maj 2015 06:00

02 maj 2015 06:00

Vissa svek är värre än andra

REPLIK

Jag skrev i en insändare att de rödgröna gärna får svika fler vallöften. Nu frågar Christer mig (SLA 29/4) om jag skulle skriva samma sak om” Alliansen lovade att inte sänka fler skatter och efter en valseger sänkte skatterna med 36 miljarder till?”

Om jag var en egoistisk, osolidarisk höginkomsttagare och bara tänkte på mig själv, så hade jag skrivit att de med nöje kan svika fler vallöften till min fördel. Nu framgick det tydligt i min insändare att de får gärna svika fler löften om det ger förbättringar för människor i utsatthet. Det finns en betydande ideologisk skillnad i dessa påståenden. Vissa svek är mer provocerande och omoraliska än andra. Att Alliansen skulle svika ett löfte till förmån för den svage, det kan vi bara drömma om!

Leif Norén

Om jag var en egoistisk, osolidarisk höginkomsttagare och bara tänkte på mig själv, så hade jag skrivit att de med nöje kan svika fler vallöften till min fördel. Nu framgick det tydligt i min insändare att de får gärna svika fler löften om det ger förbättringar för människor i utsatthet. Det finns en betydande ideologisk skillnad i dessa påståenden. Vissa svek är mer provocerande och omoraliska än andra. Att Alliansen skulle svika ett löfte till förmån för den svage, det kan vi bara drömma om!

Leif Norén

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.