04 maj 2015 06:00

04 maj 2015 06:00

Lyssna på din partibroder

TIGGARE

Replik. Bäste Conny Brännberg. Det var en debattartikel på ledarsidan måndagen den 27 april som visade sig vara din. Du talar tydligt för att vi inte kan acceptera tältläger där romer från Rumänien bor. Först trodde jag att artikeln kom från SD men det var fel.

Jag ber dig ta kontakt med din partifrände Anefjur som var handläggare för hemlöshet för förra regeringen. Han säger tydligt att kommunerna har ett stort ansvar för tiggarna som är i Sverige men säger inte i detalj på vilket sätt. Man kan då titta på andra kommuner i Sverige där kommunledningen på flera håll bistår med boende, till exempel i härbärgen – Linköping, Stockholm med flera.

I Skövde var första tanken vräkning men Tomas Hammarberg som basar för en kommission som bevakar romernas rättigheter i Sverige, varnar för detta. I Skövde har frikyrkorna tagit ansvar för två husvagnar men nu ifrågasätts rätten att få lov att ha dem där de är. Att neka lov är lika med vräkning.

Jag har erbjudit alla partier hittills utom SD att få information om romernas historia, kultur, tankesätt ekonomi, fördomar m.m. inklusive hur de blir trakasserade och misshandlade över hela Europa. Hittills har bara MP och FP tackat ja. Alla inom kommunledningen inklusive dig tänker så förbaskat svenskt och då tolkar man romerna fel. De kan tacka nej till hjälp från myndigheter bara på grund av misstänksamhet mot myndigheterna.

SD har tydligt uttalat sig för förbud mot tiggeri. Inga partier i Sverige kommer att förbjuda tiggeri – man kan inte lagstifta mot fattigdom! I Skövde är inte SD problemet utan okunnighet hos politiker om romerna och framförallt tiggarna. Jag kommer att erbjuda mig att ge information även till SD – varför inte? Jag har arbetat bland romerna i tio år inklusive ett besök i Serbien november 2013 där jag arbetade i ett romskt getto.

Conny, börja med att fundera på vad ni kan göra i kommunen. Tältläger nej – men vad i stället? Kommuner har ett ansvar enligt Anefjur (KD). Lyssna på din partibroder. Du kan även inbjuda mig till din partigrupp i Skövde/Skaraborg. Bakom alla politiska beslut bör finnas kunskap i ämnet eller hur?

Den definitiva lösningen ligger på EU-nivå.

PO Elfstrand

barnläkare

Jag ber dig ta kontakt med din partifrände Anefjur som var handläggare för hemlöshet för förra regeringen. Han säger tydligt att kommunerna har ett stort ansvar för tiggarna som är i Sverige men säger inte i detalj på vilket sätt. Man kan då titta på andra kommuner i Sverige där kommunledningen på flera håll bistår med boende, till exempel i härbärgen – Linköping, Stockholm med flera.

I Skövde var första tanken vräkning men Tomas Hammarberg som basar för en kommission som bevakar romernas rättigheter i Sverige, varnar för detta. I Skövde har frikyrkorna tagit ansvar för två husvagnar men nu ifrågasätts rätten att få lov att ha dem där de är. Att neka lov är lika med vräkning.

Jag har erbjudit alla partier hittills utom SD att få information om romernas historia, kultur, tankesätt ekonomi, fördomar m.m. inklusive hur de blir trakasserade och misshandlade över hela Europa. Hittills har bara MP och FP tackat ja. Alla inom kommunledningen inklusive dig tänker så förbaskat svenskt och då tolkar man romerna fel. De kan tacka nej till hjälp från myndigheter bara på grund av misstänksamhet mot myndigheterna.

SD har tydligt uttalat sig för förbud mot tiggeri. Inga partier i Sverige kommer att förbjuda tiggeri – man kan inte lagstifta mot fattigdom! I Skövde är inte SD problemet utan okunnighet hos politiker om romerna och framförallt tiggarna. Jag kommer att erbjuda mig att ge information även till SD – varför inte? Jag har arbetat bland romerna i tio år inklusive ett besök i Serbien november 2013 där jag arbetade i ett romskt getto.

Conny, börja med att fundera på vad ni kan göra i kommunen. Tältläger nej – men vad i stället? Kommuner har ett ansvar enligt Anefjur (KD). Lyssna på din partibroder. Du kan även inbjuda mig till din partigrupp i Skövde/Skaraborg. Bakom alla politiska beslut bör finnas kunskap i ämnet eller hur?

Den definitiva lösningen ligger på EU-nivå.

PO Elfstrand

barnläkare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.