05 maj 2015 06:00

05 maj 2015 06:00

Treåringar ska inte cykla

TRAFIK.

Replik. Angående insändaren i SLA lördag 2 maj.

Det värsta kunde absolut ha hänt, och det hemska är att hela ansvaret då hade belastat paret Friborg/Gustavsson. Treåringar ska naturligtvis inte cykla och definitivt inte i trafiken. Den förälder som tillåter sådant och försöker vältra över ansvarsbördan på andra trafikanter borde betänka experternas åsikt att barn inte är trafikmogna förrän i 13-årsåldern.

Nästan samtidigt meddelas att två barn ramlat ut genom ett fönster i ett flervåningshus, där de lämnats utan föräldrars tillsyn.

Föräldraskap medför, eller borde åtminstone göra det, ett mycket stort ansvar. I stället visas numera allt för många prov på Nånannanismen, alltså att det hela tiden är någon annan som ska ta på sig den enskildes försummade roll. Friborg/Gustavssons åsikter i lördagens SLA är tyvärr ännu ett talande exempel på detta.

Stig-Arne Jacobson

Det värsta kunde absolut ha hänt, och det hemska är att hela ansvaret då hade belastat paret Friborg/Gustavsson. Treåringar ska naturligtvis inte cykla och definitivt inte i trafiken. Den förälder som tillåter sådant och försöker vältra över ansvarsbördan på andra trafikanter borde betänka experternas åsikt att barn inte är trafikmogna förrän i 13-årsåldern.

Nästan samtidigt meddelas att två barn ramlat ut genom ett fönster i ett flervåningshus, där de lämnats utan föräldrars tillsyn.

Föräldraskap medför, eller borde åtminstone göra det, ett mycket stort ansvar. I stället visas numera allt för många prov på Nånannanismen, alltså att det hela tiden är någon annan som ska ta på sig den enskildes försummade roll. Friborg/Gustavssons åsikter i lördagens SLA är tyvärr ännu ett talande exempel på detta.

Stig-Arne Jacobson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.