06 maj 2015 06:00

06 maj 2015 06:00

Trubadurtrubbel om nätterna

"Musik förgyller livet, en skaplig nattsömn likaså"

Våren är här och de kvittrande fåglarna vänder åter till Skövdes parker. Så också den skönsjungande trubaduren som de senaste somrarna givit nattliga, ibland flera timmar långa, helgspelningar i gångtunneln till Garpaparken.

Med sin inte alls oävna stämma (här finns såväl känsla och darr som lungkapacitet) är den unge trubaduren säkert ett trevligt pausinslag för Skövdebor på väg hem från krogen, men för oss permanent boende på Rotegatan och Slingvägen vore det tacksamt om sommarens spelningar kanske kunde förläggas företrädesvis till dagtid och kvällstid, eller åtminstone begränsas till bara ett par nattliga gig i månaden. (Möjligen skulle det kanske annars gå att rotera mellan kommunens olika gångtunnlar, även om inte alla har samma fantastiska akustik som Garpatunneln.)

Musik förgyller livet, en skaplig nattsömn likaså. Särskilt om man, som undertecknad, ska upp och jobba tidigt på morgonen.

Svårt att sova

Med sin inte alls oävna stämma (här finns såväl känsla och darr som lungkapacitet) är den unge trubaduren säkert ett trevligt pausinslag för Skövdebor på väg hem från krogen, men för oss permanent boende på Rotegatan och Slingvägen vore det tacksamt om sommarens spelningar kanske kunde förläggas företrädesvis till dagtid och kvällstid, eller åtminstone begränsas till bara ett par nattliga gig i månaden. (Möjligen skulle det kanske annars gå att rotera mellan kommunens olika gångtunnlar, även om inte alla har samma fantastiska akustik som Garpatunneln.)

Musik förgyller livet, en skaplig nattsömn likaså. Särskilt om man, som undertecknad, ska upp och jobba tidigt på morgonen.

Svårt att sova

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.