08 maj 2015 06:00

08 maj 2015 06:00

Kräv kollektivavtal

TAXIBRANSCHEN

Den här veckan gör Sveriges Radio en stor granskning av taxibranschen. Förare över hela Sverige vittnar om vedervärdiga arbetsförhållanden med en genomsnittlig arbetsdag på 11 timmar och en timlön på 80 kronor. Samtidigt sticker företagen huvudet i sanden och oroar sig mer för konkurrens och skatter än för sina egna anställdas villkor.

Det här är en fullständigt ovärdig situation som måste få ett slut. Kommunerna och Västra Götalandsregionen slår undan benen för alla seriösa taxibolag genom att inte kräva kollektivavtal vid upphandlingar av färdtjänst, sjukresor och skolresor. Kräv kollektivavtal vid upphandlingarna nu!

Ulf Stigsson

ordförande Sv. Transportarbetareförbundet avdelning 17

Den här veckan gör Sveriges Radio en stor granskning av taxibranschen. Förare över hela Sverige vittnar om vedervärdiga arbetsförhållanden med en genomsnittlig arbetsdag på 11 timmar och en timlön på 80 kronor. Samtidigt sticker företagen huvudet i sanden och oroar sig mer för konkurrens och skatter än för sina egna anställdas villkor.

Det här är en fullständigt ovärdig situation som måste få ett slut. Kommunerna och Västra Götalandsregionen slår undan benen för alla seriösa taxibolag genom att inte kräva kollektivavtal vid upphandlingar av färdtjänst, sjukresor och skolresor. Kräv kollektivavtal vid upphandlingarna nu!

Ulf Stigsson

ordförande Sv. Transportarbetareförbundet avdelning 17

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.