11 maj 2015 16:23

11 maj 2015 16:24

Gör flygplatsen till permanent motorbana

FLYGPLATSEN.

Få har nog kunnat missa att biltävlingen STCC förflöt i helgen på Skövde flygplats. Som väntat blev det en riktig folkfest med närmare 9 000 människor i publiken för att heja fram förarna i de olika klasserna, med själva STCC som huvudnummer.

Redan innan tävlingen gick av stapeln så har det så smått börjat att diskuteras om man skulle kunna göra detta till ett återkommande event. Detta skulle enligt undertecknad vara högst välkommet och jag hoppas på en ännu bredare satsning.

Redan 2010 föreslog vi från Sverigedemokraterna att vi borde se på möjligheterna att bredda verksamheten på Skövde flygplats just genom att bygga en motorbana som skulle kunna samsas med det tämligen begränsade flyget.

Senare har vi återkommande motionerat för detta i kommunfullmäktige men fått avslag på vår begäran. I vår argumentation har vi lyft just möjligheten att få STCC till Skövde med allt vad det innebär för näringslivet i övrigt.

Men trots avslagen på vårt förslag är nu alltså STCC här. Om det faktum att vi drivit frågan haft någon avgörande betydelse för helgens folkfest är oklart och om så är fallet förväntar jag mig inte att någon kommer att medge detta.

Från Sverigedemokraternas sida lever dock frågan vidare och där målet och förhoppningen är en multiarena för motorsport med en permanent banracingbana som även lämpar sig för motorcyklar. Helgens ringlande köer och fullsatta läktare visar att efterfrågan är stor.

Låt oss göra Skövde till en motorstad både genom Volvos fabriker och på banan!

Josef Fransson (SD)

kommunstyrelsen

Redan innan tävlingen gick av stapeln så har det så smått börjat att diskuteras om man skulle kunna göra detta till ett återkommande event. Detta skulle enligt undertecknad vara högst välkommet och jag hoppas på en ännu bredare satsning.

Redan 2010 föreslog vi från Sverigedemokraterna att vi borde se på möjligheterna att bredda verksamheten på Skövde flygplats just genom att bygga en motorbana som skulle kunna samsas med det tämligen begränsade flyget.

Senare har vi återkommande motionerat för detta i kommunfullmäktige men fått avslag på vår begäran. I vår argumentation har vi lyft just möjligheten att få STCC till Skövde med allt vad det innebär för näringslivet i övrigt.

Men trots avslagen på vårt förslag är nu alltså STCC här. Om det faktum att vi drivit frågan haft någon avgörande betydelse för helgens folkfest är oklart och om så är fallet förväntar jag mig inte att någon kommer att medge detta.

Från Sverigedemokraternas sida lever dock frågan vidare och där målet och förhoppningen är en multiarena för motorsport med en permanent banracingbana som även lämpar sig för motorcyklar. Helgens ringlande köer och fullsatta läktare visar att efterfrågan är stor.

Låt oss göra Skövde till en motorstad både genom Volvos fabriker och på banan!

Josef Fransson (SD)

kommunstyrelsen

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.