11 maj 2015 06:01

11 maj 2015 06:01

Katarina Jonsson säger emot sig själv

MUSIKSKOLAN.

Privatisering. Inga köer till musikskolan lovar Katarina Jonsson. Bra kan man tycka och ingen kan argumentera emot. Eller?

Jo, det är just vad Katarina själv gjort genom åren. När vi lagt budgetalternativ med ökade resurser till just musikskoleverksamheten har hon röstat emot, när vi lagt motioner om alternativ som kan komplettera musikskolan har svaret blivit att: visst men det får kultur och fritidsnämnden sköta i befintlig budget. Samtidigt som hon föreslår en effektivisering för nämnden på drygt en miljon.

Men så på Kulturgalan bestämmer sig Katarina för att göra en kupp och lovar dyrt och heligt att köerna till musikskolan ska bort. Det som inte varit möjligt i kommunstyrelse eller kommunfullmäktige var uppenbarligen genomförbart ifrån scenen på Valhall. Därefter ger hon kommundirektören i uppdrag att utreda frågan och rundar därmed nämnden som faktiskt har ansvaret för verksamheten och lyfter frågan till sitt eget bord. Vilka tidigare prioriteringar nämnden gjort är nu helt ointressant. Vi ska bara sitta still i båten och vänta på beslut uppifrån.

Det alternativ som man nu vill gå vidare med efter genomförd utredning är att införa en musikskolecheck som innebär att kommunen betalar för att barnen går till privata musikskolor. Privata musikskolor som i dag inte finns i Skövde.

Det vi däremot snart har är en ny musikskola i Kulturfabriken på Norrmalm som för en kostnad på 1,5 miljon skulle kunna utöka verksamheten så att köerna försvinner. Det finns också ett förslag på ett komplement som innebär att man samarbetar med skolorna i den så kallade El Sistema-metoden. Detta är dock inte ett alternativ för Katarina Jonsson, hennes svar på allt är privatisering!

Den socialdemokratiska gruppen i Kultur och fritidsnämnden

genom Maria Hjärtqvist

Jo, det är just vad Katarina själv gjort genom åren. När vi lagt budgetalternativ med ökade resurser till just musikskoleverksamheten har hon röstat emot, när vi lagt motioner om alternativ som kan komplettera musikskolan har svaret blivit att: visst men det får kultur och fritidsnämnden sköta i befintlig budget. Samtidigt som hon föreslår en effektivisering för nämnden på drygt en miljon.

Men så på Kulturgalan bestämmer sig Katarina för att göra en kupp och lovar dyrt och heligt att köerna till musikskolan ska bort. Det som inte varit möjligt i kommunstyrelse eller kommunfullmäktige var uppenbarligen genomförbart ifrån scenen på Valhall. Därefter ger hon kommundirektören i uppdrag att utreda frågan och rundar därmed nämnden som faktiskt har ansvaret för verksamheten och lyfter frågan till sitt eget bord. Vilka tidigare prioriteringar nämnden gjort är nu helt ointressant. Vi ska bara sitta still i båten och vänta på beslut uppifrån.

Det alternativ som man nu vill gå vidare med efter genomförd utredning är att införa en musikskolecheck som innebär att kommunen betalar för att barnen går till privata musikskolor. Privata musikskolor som i dag inte finns i Skövde.

Det vi däremot snart har är en ny musikskola i Kulturfabriken på Norrmalm som för en kostnad på 1,5 miljon skulle kunna utöka verksamheten så att köerna försvinner. Det finns också ett förslag på ett komplement som innebär att man samarbetar med skolorna i den så kallade El Sistema-metoden. Detta är dock inte ett alternativ för Katarina Jonsson, hennes svar på allt är privatisering!

Den socialdemokratiska gruppen i Kultur och fritidsnämnden

genom Maria Hjärtqvist

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.