11 maj 2015 16:24

11 maj 2015 16:24

Vad var det du inte förstod?

TRAFIK.

Replik. Förhoppningsvis en förklaring till Stig-Arne Jacobsons insändare Treåringar ska inte cykla (SLA 6/5).

Jag tror du har missförstått. Jag har också läst Friborg/Gustavssons insändare Det värsta kunde ha hänt. Det handlar inte om att vi som föräldrar inte vill/kan ta ansvar för våra barn. Vi lämpar inte över det på okända bilister om det är så du har tolkat det hela?

Vi bor här i Trädgårdsstaden, våra barn lär sig cykla på gångvägen intill bilvägen, intill sina hem. Jag/vi, våra grannar släpper inte ut våra 3–5 åringar i trafiken! Självklart inte! Vi har ett ständigt vakande öga. Vi är dem hack i häl. Vi försöker inte vältra över ansvarsbördan på andra trafikanter som du utryckte dig.

Självklart medför föräldraskap ett stort ansvar och det tar vi. Det är därför vi pratar och skriver om det. Kanske kan någon tänka om, sänka farten och släppa mobilen.

Ingen vill att en olycka ska ske. Det vore en tragedi både för den som kör och den som blir påkörd. Det handlar inte om Nånannanismen som du så fint uttryckte det. Det handlar om att ta hänsyn till varandra. Denna gång handlar det om barnen. Är det för mycket begärt?

Om du hade sett och hört hur Anna Friborg, den dagen gjorde sitt livs rusch efter Loui och skrek i ren panik att han skulle stanna så kanske du hade haft lättare att förstå?

De gör inte alltid som vi säger men de måste ändå få lära sig att cykla när de är tre år!

Åsa Nystedt

Jag tror du har missförstått. Jag har också läst Friborg/Gustavssons insändare Det värsta kunde ha hänt. Det handlar inte om att vi som föräldrar inte vill/kan ta ansvar för våra barn. Vi lämpar inte över det på okända bilister om det är så du har tolkat det hela?

Vi bor här i Trädgårdsstaden, våra barn lär sig cykla på gångvägen intill bilvägen, intill sina hem. Jag/vi, våra grannar släpper inte ut våra 3–5 åringar i trafiken! Självklart inte! Vi har ett ständigt vakande öga. Vi är dem hack i häl. Vi försöker inte vältra över ansvarsbördan på andra trafikanter som du utryckte dig.

Självklart medför föräldraskap ett stort ansvar och det tar vi. Det är därför vi pratar och skriver om det. Kanske kan någon tänka om, sänka farten och släppa mobilen.

Ingen vill att en olycka ska ske. Det vore en tragedi både för den som kör och den som blir påkörd. Det handlar inte om Nånannanismen som du så fint uttryckte det. Det handlar om att ta hänsyn till varandra. Denna gång handlar det om barnen. Är det för mycket begärt?

Om du hade sett och hört hur Anna Friborg, den dagen gjorde sitt livs rusch efter Loui och skrek i ren panik att han skulle stanna så kanske du hade haft lättare att förstå?

De gör inte alltid som vi säger men de måste ändå få lära sig att cykla när de är tre år!

Åsa Nystedt

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.