11 maj 2015 06:00

11 maj 2015 06:00

Våra styranden väljer bort Simsjön

SIMSJÖN.

Till våra folkvalda politiker och förvaltningschefer i respektive berörd förvaltning/nämnd.

Vi har ett fantastiskt fritidsområde, en fin badsjö, vacker natur rik på vilda djur, ett ställe många vill bo och åka till i kommunen, Simsjön. Det har i många år varit ett sommarboende för många. Men tiden förändras och vi med den oavsett ni vill det eller ej. Idag växer ett Simsjön upp som ingen egentligen hade trott. ”Hm” – för vad trodde ni egentligen när vi fick kommunalt vatten och avlopp som vi har betalat hundratusentals kronor för?

Självklart vill man bo i en sådan vacker miljö när man får bekvämligheter som inte fanns tidigare. Vi är nu många som har valt att bo permanent här. Och nog tycker ni som vi att där man bor permanent har man lite andra krav, man vill ha ordning, snyggt och fräscht runt sig. Så därför undrar vi vad det är som gör att våra styranden i kommunen väljer bort Simsjön?

Den känslan man får är att Simsjön inte är något ni prioriterar. Vi ville att kommunen skulle röja bort sly, något som ansvarig förvaltning säkert inte gjort på många år. Sagt och gjort, det kom stora skogsmaskiner, de körde upp marken på flera ställen och har lämnat djupa spår efter sig. Kommunen valde att ta ner en stor mängd träd (björkar), resultatet av det är att det blir stora vattensamlingar på vissa ställen. Så det är helt uppenbart att björkarna fyllde en funktion. Skall det inte åtgärdas? All skog och sly som kommunen lät ta ner, skall det inte tas bort?

Vi har svårt att förstå vad det är som gör att kommunen väljer att låta Simsjön se ut som det gör (bortsett från stora badet). Är det bristande kompetens hos våra förvaltningschefer eller handlar det om ekonomi eller är det bara illvilja? Vilket det än må vara så är även vi i Simsjön skattebetalande kommuninvånare.

Våra vägar är usla, men det är kanske så som byggchefen sa vid ett tillfälle: ”Vägen är en orsak till varför vi inte vill ha permanent boende i Simsjön, vägen är inte dimensionerad för så mycket trafik.” Frågan är då, varför tillåter ni så tung trafik som stora bussar att köra på en väg som inte är dimensionerad till det?

l Villeviken valde kommunen att bygga ett pumphus, tummen upp för er som byggde den. Ett litet rött hus som smälter in i miljön. En bit bort har fritidsförvaltningen valt att bygga en toalett för badgästerna. Hur tänkte ni när ni ställde dit något som liknar en fyrkantig grå betongkub, tycker ni att det smälter in i miljön?

Nu är det så att Simsjön är under förändring, det är sommarboende, permanentboende och badgäster över dagen, men Simsjön är att räkna som vilket bostadsområde som helst i Skövde. Vi vill ha samma villkor som alla andra kommuninvånare, vi vill ha en vacker natur runt oss, vi vill kunna gå promenader på en sopad gata, vi vill kunna vistas i våra trädgårdar en sommarkväll utan att känna stanken från slängda bajsblöjor och hushållsavfall från en container en bit bort.

För inte har väl våra politiker och förvaltningschefer det så där ni bor? Vår bästa tid är nu.

Ett vackert Simsjön för alla

Till våra folkvalda politiker och förvaltningschefer i respektive berörd förvaltning/nämnd.

Vi har ett fantastiskt fritidsområde, en fin badsjö, vacker natur rik på vilda djur, ett ställe många vill bo och åka till i kommunen, Simsjön. Det har i många år varit ett sommarboende för många. Men tiden förändras och vi med den oavsett ni vill det eller ej. Idag växer ett Simsjön upp som ingen egentligen hade trott. ”Hm” – för vad trodde ni egentligen när vi fick kommunalt vatten och avlopp som vi har betalat hundratusentals kronor för?

Självklart vill man bo i en sådan vacker miljö när man får bekvämligheter som inte fanns tidigare. Vi är nu många som har valt att bo permanent här. Och nog tycker ni som vi att där man bor permanent har man lite andra krav, man vill ha ordning, snyggt och fräscht runt sig. Så därför undrar vi vad det är som gör att våra styranden i kommunen väljer bort Simsjön?

Den känslan man får är att Simsjön inte är något ni prioriterar. Vi ville att kommunen skulle röja bort sly, något som ansvarig förvaltning säkert inte gjort på många år. Sagt och gjort, det kom stora skogsmaskiner, de körde upp marken på flera ställen och har lämnat djupa spår efter sig. Kommunen valde att ta ner en stor mängd träd (björkar), resultatet av det är att det blir stora vattensamlingar på vissa ställen. Så det är helt uppenbart att björkarna fyllde en funktion. Skall det inte åtgärdas? All skog och sly som kommunen lät ta ner, skall det inte tas bort?

Vi har svårt att förstå vad det är som gör att kommunen väljer att låta Simsjön se ut som det gör (bortsett från stora badet). Är det bristande kompetens hos våra förvaltningschefer eller handlar det om ekonomi eller är det bara illvilja? Vilket det än må vara så är även vi i Simsjön skattebetalande kommuninvånare.

Våra vägar är usla, men det är kanske så som byggchefen sa vid ett tillfälle: ”Vägen är en orsak till varför vi inte vill ha permanent boende i Simsjön, vägen är inte dimensionerad för så mycket trafik.” Frågan är då, varför tillåter ni så tung trafik som stora bussar att köra på en väg som inte är dimensionerad till det?

l Villeviken valde kommunen att bygga ett pumphus, tummen upp för er som byggde den. Ett litet rött hus som smälter in i miljön. En bit bort har fritidsförvaltningen valt att bygga en toalett för badgästerna. Hur tänkte ni när ni ställde dit något som liknar en fyrkantig grå betongkub, tycker ni att det smälter in i miljön?

Nu är det så att Simsjön är under förändring, det är sommarboende, permanentboende och badgäster över dagen, men Simsjön är att räkna som vilket bostadsområde som helst i Skövde. Vi vill ha samma villkor som alla andra kommuninvånare, vi vill ha en vacker natur runt oss, vi vill kunna gå promenader på en sopad gata, vi vill kunna vistas i våra trädgårdar en sommarkväll utan att känna stanken från slängda bajsblöjor och hushållsavfall från en container en bit bort.

För inte har väl våra politiker och förvaltningschefer det så där ni bor? Vår bästa tid är nu.

Ett vackert Simsjön för alla

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.