13 maj 2015 06:00

15 maj 2015 15:23

Var kan vi vuxenstuderande parkera?

P-PLATSER.

Satt och räknade i mina mattestudier, sannolikheter. Tänker på när jag kom till skolan på morgonen. Ingenstans fanns någon p-plats, inte ens med stjärnkikare kunde jag finna någon liten p-ficka. När ska kommunen lösa problemet för oss invånare och alla andra i grannkommunerna som reser hit för att studera?

P-böterna trillar in, ser lappade bilar. Mycket klirr i kassan, men en student är fattig utan böter. Nu räcker det väl ändå! Vi behöver flera p-platser som är gratis. Tänk om du kom hit på besök och insåg att du borde lämnat bilen hemma. Men hur skulle du ta dig fram? Åka buss, ja kanske, ibland är det dyrare än att ta egen bil. Du kanske ska hämta barn eller handla mat efter studiernas slut för dagen. Cykel fungerar också bra, fast det är mer säkert att ha bilen kvar när jag åter ska åka hem, än cykeln tyvärr.

Antalet resande med behov att åka bil till sina studier är många. Sannolikheten att få en p-plats är låg, konstaterade jag. Det tog mer än en kvarts letande att hitta en lämplig plats, sedan promenerade jag en sträcka till studierna mina. Såg då andra bilägare som också letade p-plats. Jag får börja leta i gryningen tänker jag, kanske turen faller in då. Gästande till hyreshusen tillsammans med studeranden blir många.

Optimistisk student

P-böterna trillar in, ser lappade bilar. Mycket klirr i kassan, men en student är fattig utan böter. Nu räcker det väl ändå! Vi behöver flera p-platser som är gratis. Tänk om du kom hit på besök och insåg att du borde lämnat bilen hemma. Men hur skulle du ta dig fram? Åka buss, ja kanske, ibland är det dyrare än att ta egen bil. Du kanske ska hämta barn eller handla mat efter studiernas slut för dagen. Cykel fungerar också bra, fast det är mer säkert att ha bilen kvar när jag åter ska åka hem, än cykeln tyvärr.

Antalet resande med behov att åka bil till sina studier är många. Sannolikheten att få en p-plats är låg, konstaterade jag. Det tog mer än en kvarts letande att hitta en lämplig plats, sedan promenerade jag en sträcka till studierna mina. Såg då andra bilägare som också letade p-plats. Jag får börja leta i gryningen tänker jag, kanske turen faller in då. Gästande till hyreshusen tillsammans med studeranden blir många.

Optimistisk student

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.