16 maj 2015 06:00

16 maj 2015 06:00

Dålig samordning på beställningscentralen

SJUKRESOR.

Sjukresor och resor av olika slag kommenteras väldigt ofta i negativa ordalag. Jag har ingen erfarenhet av beställningstrafik, men hade den uppfattningen att det kan fungera väldigt bra.

Vecka 19 besökte jag Mölndals sjukhus för en ögonoperation. Jag reste med tåg till sjukhuset, för hemresan till Tidan beställdes sjukresa från sjukhuset, taxin kom nästan på utsatt tid. Färden startade och hade gått några kilometer då ordern ändrades, vi åkte tillbaka till sjukhuset för att hämta en patient som skulle till Borås. Taxichauffören hade upprepade gånger försökt ta kontakt med beställningscentralen men fick inget svar därifrån. Han sa då att vi måste vänta, för att han inte visste vad mer som kunde vara beställt. Föraren fick dock ingen kontakt utan ringde upp Västtrafik och då först svarade man på beställningscentralen. Det visade sig att ännu en resande väntade på sjukhuset, denna skulle resa till Mariestad.

Nu kunde resan starta till Borås–Tidan–Mariestad, men detta är som jag ser det dålig samordning, någonstans i nätverket sitter det någon som inte vet sin uppgift eller också kan det vara fel i systemet. Detta borde kollas/avhjälpas med tanke på alla klagomål som hörs.

Barbro Andersson

Tidan

Vecka 19 besökte jag Mölndals sjukhus för en ögonoperation. Jag reste med tåg till sjukhuset, för hemresan till Tidan beställdes sjukresa från sjukhuset, taxin kom nästan på utsatt tid. Färden startade och hade gått några kilometer då ordern ändrades, vi åkte tillbaka till sjukhuset för att hämta en patient som skulle till Borås. Taxichauffören hade upprepade gånger försökt ta kontakt med beställningscentralen men fick inget svar därifrån. Han sa då att vi måste vänta, för att han inte visste vad mer som kunde vara beställt. Föraren fick dock ingen kontakt utan ringde upp Västtrafik och då först svarade man på beställningscentralen. Det visade sig att ännu en resande väntade på sjukhuset, denna skulle resa till Mariestad.

Nu kunde resan starta till Borås–Tidan–Mariestad, men detta är som jag ser det dålig samordning, någonstans i nätverket sitter det någon som inte vet sin uppgift eller också kan det vara fel i systemet. Detta borde kollas/avhjälpas med tanke på alla klagomål som hörs.

Barbro Andersson

Tidan

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.