16 maj 2015 06:00

16 maj 2015 06:00

Jag hade hoppats mer på skolchefen

SKOLPLACERING.

Skolkarusellen 2.0 är i full gång i Skövde och visar inga tecken på att minska farten. Jag blir mycket besviken när jag läser skolchefen Gustaf Olssons kommentar på anmälan till skolinspektionen som är en konsekvens av den dåliga behandlingen av barnen i Ulveket och Hasselbacken: ”Skövde kommun ställer sig frågande till föräldrarnas anmälan”. Jag hade hoppats mer på Gustaf Olsson.

Efter stormötet som anordnades för att bemöta föräldrarnas kritik, tyckte jag Gustaf Olsson och övriga tjänstemän gav ett gott intryck. De gav sken av att förstå problematiken och vilja göra allt för att lösa de problem som deras företrädare Anna Sundström i armkrok med skolnämndens dåvarande ordförande Anders G Johansson hade skapat. Det kommer ta många år för Gustaf Olsson m fl att städa efter dem.

Tyvärr var uppenbarligen inte politikerna på banan överhuvudtaget på stormötet. De fabulerade svar och skyllde på andra när rådiga föräldrar visade upp dokument efter dokument kring hur väl medvetna politikerna varit om situationen, men ändå inte agerat. Jag tyckte tjänstemännens frustration över politikernas oförmåga lyste igenom.

Jag gick från mötet fullständigt desillusionerad över skolpolitikernas vilja/förmåga, men ändå med hopp om att skolchefen kommer att lösa detta, trots politikerna. Nu blev det tyvärr inte så, utan en katastrof av precis samma magnitud som vi befarade. Det var en första besvikelse, svaret till skolinspektionen är en andra besvikelse.

Jag hoppas och tror ändå att Gustaf Olsson kan bli en skolchef som, trots en skolnämnd som tycks måttligt intresserad av skolans väl och ve, kan se till att skolan blir en del av den vision 2025 som Skövde arbetar mot.

Till Skövdes politiska ledning önskar jag att ni kunde låta ”tråkiga” kostnader som skola och omsorg bli en del av vision 2025, inte bara flashiga saker som STCC. Som förälder i området Ulveket/Hasselbacken känner jag bara Desillusion Skövde 2025 och jag delar detta med många i området.

Jag önskar att ni börjar ta skolan på allvar och sätter stopp för denna vansinniga skolkarusell en gång för alla!

Förälder i Ulveket/Hasselbacken

Efter stormötet som anordnades för att bemöta föräldrarnas kritik, tyckte jag Gustaf Olsson och övriga tjänstemän gav ett gott intryck. De gav sken av att förstå problematiken och vilja göra allt för att lösa de problem som deras företrädare Anna Sundström i armkrok med skolnämndens dåvarande ordförande Anders G Johansson hade skapat. Det kommer ta många år för Gustaf Olsson m fl att städa efter dem.

Tyvärr var uppenbarligen inte politikerna på banan överhuvudtaget på stormötet. De fabulerade svar och skyllde på andra när rådiga föräldrar visade upp dokument efter dokument kring hur väl medvetna politikerna varit om situationen, men ändå inte agerat. Jag tyckte tjänstemännens frustration över politikernas oförmåga lyste igenom.

Jag gick från mötet fullständigt desillusionerad över skolpolitikernas vilja/förmåga, men ändå med hopp om att skolchefen kommer att lösa detta, trots politikerna. Nu blev det tyvärr inte så, utan en katastrof av precis samma magnitud som vi befarade. Det var en första besvikelse, svaret till skolinspektionen är en andra besvikelse.

Jag hoppas och tror ändå att Gustaf Olsson kan bli en skolchef som, trots en skolnämnd som tycks måttligt intresserad av skolans väl och ve, kan se till att skolan blir en del av den vision 2025 som Skövde arbetar mot.

Till Skövdes politiska ledning önskar jag att ni kunde låta ”tråkiga” kostnader som skola och omsorg bli en del av vision 2025, inte bara flashiga saker som STCC. Som förälder i området Ulveket/Hasselbacken känner jag bara Desillusion Skövde 2025 och jag delar detta med många i området.

Jag önskar att ni börjar ta skolan på allvar och sätter stopp för denna vansinniga skolkarusell en gång för alla!

Förälder i Ulveket/Hasselbacken

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.