16 maj 2015 06:00

16 maj 2015 06:00

Stoppa fortsatt åretruntboende

SIMSJÖN.

Replik. Insändarskribenten ”Ett vackert Simsjön för alla'' anför att Simsjöområdet, som är avsatt som ett friluftsområde för bad och sommarboende, skall bli ett område för permanent boende. Först, heder åt den tjänsteman som hade kurage nog att neka och informera en tidigare insändarskribent om reglerna som gäller vid Simsjön vad gäller storleken på stugorna vid sjön. Kommunalt vatten och avlopp har anlagts av kommunen, men det är ingen anledning att bosätta sig permanent vid sjön.

Insändaren klagar på kommunens agerande för röjningen som man tydligen själv agerat för. Vidare är vägarna dåliga. Skall vägarna breddas måste sommarstugetomter tas i anspråk. Den som tar en promenad bort mot Villeviken undrar hur det skall gå till, när man ser de smala vägarna in mellan stugorna. Området är anpassat till sommarboende och inget annat. Nu vill nyinflyttade permanentboende diktera villkoren.

Har man köpt stuga vid Simsjön så har man också köpt förhållandena som gäller där. Förstör inte den fina slingrande vägen upp till sjön. Nu har det börjat komma ”bilvildar” på väg till jobbet på morgonen, precis som racertävlingen vid lunchtid till golfrestaurangen.

”Containrarna stinker.” Vi bor ganska nära och har inget känt. Det har aldrig framförts, vad vi vet, några klagomål från de 30–40 personer som bott vid Simsjön i många år. De har anpassat sig till villkoren som gäller.

Skribenten vill ha sopade gator att promenera på. Är det någonting som skall sopas bort så är det fortsatt åretruntboende. Simsjöområdet är avsatt som fritids- och sommarstugeområde och inget annat.

Passar inte förhållandena som de är för insändarskribenten, så sälj och flytta dit där gatorna är sopade. Vi ger inte fem öre för skribentens gnäll på kommunens ansvariga. Är det något som stör trevnaden vid Simsjön, så är det ökat permanentboende.

Sommarboende i över 30 år

Insändaren klagar på kommunens agerande för röjningen som man tydligen själv agerat för. Vidare är vägarna dåliga. Skall vägarna breddas måste sommarstugetomter tas i anspråk. Den som tar en promenad bort mot Villeviken undrar hur det skall gå till, när man ser de smala vägarna in mellan stugorna. Området är anpassat till sommarboende och inget annat. Nu vill nyinflyttade permanentboende diktera villkoren.

Har man köpt stuga vid Simsjön så har man också köpt förhållandena som gäller där. Förstör inte den fina slingrande vägen upp till sjön. Nu har det börjat komma ”bilvildar” på väg till jobbet på morgonen, precis som racertävlingen vid lunchtid till golfrestaurangen.

”Containrarna stinker.” Vi bor ganska nära och har inget känt. Det har aldrig framförts, vad vi vet, några klagomål från de 30–40 personer som bott vid Simsjön i många år. De har anpassat sig till villkoren som gäller.

Skribenten vill ha sopade gator att promenera på. Är det någonting som skall sopas bort så är det fortsatt åretruntboende. Simsjöområdet är avsatt som fritids- och sommarstugeområde och inget annat.

Passar inte förhållandena som de är för insändarskribenten, så sälj och flytta dit där gatorna är sopade. Vi ger inte fem öre för skribentens gnäll på kommunens ansvariga. Är det något som stör trevnaden vid Simsjön, så är det ökat permanentboende.

Sommarboende i över 30 år

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.