18 maj 2015 06:00

18 maj 2015 06:00

Glöm inte kommunisternas illgärningar

VÄRRE

Elever från en skola i Hjo har nyss gjort en resa till f d förintelseläger från andra världskriget, något som SLA också skrivit om. Det är utmärkt att dagens skolelever får lära sig om följden av den avskyvärda nazistiska ideologin. En av grundvalarna för den var rasbiologiskt tänkande, något som forskare och intellektuella har förkastat som giltigt tankegods sedan lång tid tillbaka.

Men frågan är hur väl man informerar och utbildar i skolan om andra stora folkutrensningar under t ex 1900-talet. Nazismens illgärningar får inte glömmas men långt värre antalsmässigt var faktiskt vad som hände med oliktänkande, självägande bönder och andra grupper i Kina och Sovjetunionen. Det skedde i kommunismens namn.

L Andersson

Elever från en skola i Hjo har nyss gjort en resa till f d förintelseläger från andra världskriget, något som SLA också skrivit om. Det är utmärkt att dagens skolelever får lära sig om följden av den avskyvärda nazistiska ideologin. En av grundvalarna för den var rasbiologiskt tänkande, något som forskare och intellektuella har förkastat som giltigt tankegods sedan lång tid tillbaka.

Men frågan är hur väl man informerar och utbildar i skolan om andra stora folkutrensningar under t ex 1900-talet. Nazismens illgärningar får inte glömmas men långt värre antalsmässigt var faktiskt vad som hände med oliktänkande, självägande bönder och andra grupper i Kina och Sovjetunionen. Det skedde i kommunismens namn.

L Andersson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.