18 maj 2015 06:00

18 maj 2015 06:00

Varför nöja sig med Fairtrade?

REPLIK

Sanna Ellesjö och Ingrid Åberg: Varför nöja sig med Fairtrade?

Vill man verkligen handla ”rätt” och gynna odlaren kan man handla Directtrade-produkter. Fairtrade verkar hålla på att bli en ”fluga”, utan att speciellt många vet skillnaderna mellan det och Directtrade. Både sett till miljö och odlarens villkor.

En skillnad är att i den förra (Fairtrade) går en stor del till kollektivets administration. I det senare fallet – Directtrade – går pengarna direkt till odlaren.

Har fått mer berättat för mig om skillnaderna, i den mig veterligt enda butik i Skövde (Record) som handlar med Directtrade-produkter inom de produktsortiment ni tar upp i er insändare. Kanske läge att kolla upp vad som gäller, såvida ni inte utgår från att ni redan kan allt?

Lennart Karlsson

Sanna Ellesjö och Ingrid Åberg: Varför nöja sig med Fairtrade?

Vill man verkligen handla ”rätt” och gynna odlaren kan man handla Directtrade-produkter. Fairtrade verkar hålla på att bli en ”fluga”, utan att speciellt många vet skillnaderna mellan det och Directtrade. Både sett till miljö och odlarens villkor.

En skillnad är att i den förra (Fairtrade) går en stor del till kollektivets administration. I det senare fallet – Directtrade – går pengarna direkt till odlaren.

Har fått mer berättat för mig om skillnaderna, i den mig veterligt enda butik i Skövde (Record) som handlar med Directtrade-produkter inom de produktsortiment ni tar upp i er insändare. Kanske läge att kolla upp vad som gäller, såvida ni inte utgår från att ni redan kan allt?

Lennart Karlsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.