19 maj 2015 06:00

19 maj 2015 06:00

Föreningen borde få betalt

MÖS.

Biodlare. Det som gör mig riktigt arg det är när myndigheter trakasserar folk! Nu trakasserar Mös (Miljösamverkan Östra Skaraborg) den ideella föreningen Mariestad biodlareföreningen för struntsumman 1 120 kronor och Mös drar ärendet till domstol bara för principens skull, något som troligen kommer att kosta samhället tiotusentals kronor.

Föreningen har betalat miljökontrollavgift till Mariestad kommun, som inte är med i Mös, och nu kräver Mös en ny sådan avgift bara för att föreningen medverkade vid senaste Matfestivalen i Skövde. Föreningen borde istället få betalt för sin medverkan eftersom de utför en stor samhällsnyttig verksamhet, ser till att våra växter och träd blir pollinerade som ger mångfald och nytta i naturen och i våra trädgårdar till gagn för oss alla.

Sture Grönblad

miljöpartist

Föreningen har betalat miljökontrollavgift till Mariestad kommun, som inte är med i Mös, och nu kräver Mös en ny sådan avgift bara för att föreningen medverkade vid senaste Matfestivalen i Skövde. Föreningen borde istället få betalt för sin medverkan eftersom de utför en stor samhällsnyttig verksamhet, ser till att våra växter och träd blir pollinerade som ger mångfald och nytta i naturen och i våra trädgårdar till gagn för oss alla.

Sture Grönblad

miljöpartist

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.