22 maj 2015 06:00

22 maj 2015 19:41

In med de unga på arbetsmarknaden

JOBBEN.

Sparar. Vadå jobba till 75 år? Det finns ju en stor mängd arbetslösa, som inget hellre vill än att komma ut i arbetslivet. Arbetsgivarna vill ju inte anställa någon över 55 år. Hur kan då en 65–70-åring vara attraktiv? Ungdomen besitter ju mycket högre kunskaper i dagens teknik som ju behövs på de flesta arbeten idag.

Nej, låt fler som idag står utanför arbetsmarknaden få vara med och tjäna pengar, betala skatt och slippa vara bidragsberoende. Det skulle hela samhället och de arbetslösa må bra av och psykisk ohälsa bland många skulle minska och på så vis sparar man in på sjukvårdskostnader med mera. Dessutom borde invandrares kunskaper och erfarenheter tas till vara på ett bättre sätt.

Det måste ju enligt mitt sätt att se det vara antalet som är i arbete som är det viktiga och inte en massa pensionärer som arbetar och en stor del som är arbetslösa.

Nej, in med en arbetslös för varje nybliven pensionär, och saknas det kvalifikationer så måste väl arbetsgivaren kunna utbilda så att det passar just den specifika tjänsten. Det finns ingen utbildning i världen som passar in på alla arbeten och kanske det inte behövs högskolestudier för alla arbeten.

Är själv pensionär som insett att man inte längre är så effektiv och kan ta in den nya tekniken så snabbt som tidigare och ändå är jag långt ifrån 75 år.

Ingrid Andersson

Nej, låt fler som idag står utanför arbetsmarknaden få vara med och tjäna pengar, betala skatt och slippa vara bidragsberoende. Det skulle hela samhället och de arbetslösa må bra av och psykisk ohälsa bland många skulle minska och på så vis sparar man in på sjukvårdskostnader med mera. Dessutom borde invandrares kunskaper och erfarenheter tas till vara på ett bättre sätt.

Det måste ju enligt mitt sätt att se det vara antalet som är i arbete som är det viktiga och inte en massa pensionärer som arbetar och en stor del som är arbetslösa.

Nej, in med en arbetslös för varje nybliven pensionär, och saknas det kvalifikationer så måste väl arbetsgivaren kunna utbilda så att det passar just den specifika tjänsten. Det finns ingen utbildning i världen som passar in på alla arbeten och kanske det inte behövs högskolestudier för alla arbeten.

Är själv pensionär som insett att man inte längre är så effektiv och kan ta in den nya tekniken så snabbt som tidigare och ändå är jag långt ifrån 75 år.

Ingrid Andersson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.