22 maj 2015 06:00

22 maj 2015 06:00

Synd att Alphyddan står tom

CHANS

Vem det nu än var som tog upp detta med badet i Boulognerparken så blev det ju en stor succé. Det kan nu vara dags att börja titta på gamla Alphyddan. Alla äldre minns caféet på toppen. Man tog sig dit på cykel eller till fots och kaffestugan var populär. Man bemödade sig verkligen för att ta sig upp dit – hur mycket enklare är det inte idag när nästan alla har bil. Vi är ju bekväma. Det är stor skam att en byggnad finns där men står öde. Vilken chans för en duktig entreprenör!

Det må så vara att byggnaden tillhör Billingehus. Om man går omkring däruppe så märker man att hotellet är slitet och behöver fräschas upp utvändigt. Varför inte nu försöka ta ett nytt grepp och tänka till ordentligt. Kommunen kan slå bort det hela och skylla på ”vi har ingenting att säga till om detta”. Men det vore väl synd.

Tre kusiner i Tibro

Vem det nu än var som tog upp detta med badet i Boulognerparken så blev det ju en stor succé. Det kan nu vara dags att börja titta på gamla Alphyddan. Alla äldre minns caféet på toppen. Man tog sig dit på cykel eller till fots och kaffestugan var populär. Man bemödade sig verkligen för att ta sig upp dit – hur mycket enklare är det inte idag när nästan alla har bil. Vi är ju bekväma. Det är stor skam att en byggnad finns där men står öde. Vilken chans för en duktig entreprenör!

Det må så vara att byggnaden tillhör Billingehus. Om man går omkring däruppe så märker man att hotellet är slitet och behöver fräschas upp utvändigt. Varför inte nu försöka ta ett nytt grepp och tänka till ordentligt. Kommunen kan slå bort det hela och skylla på ”vi har ingenting att säga till om detta”. Men det vore väl synd.

Tre kusiner i Tibro

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.