23 maj 2015 06:00

23 maj 2015 06:00

När blir det fler hyresrätter?

POLITIK.

Replik. Socialdemokraternas riksdagsledamöter Carina Ohlsson, Lidköping, och Erik Ezelius, Tidaholm, skriver att regeringens vårbudget gör Skaraborg till en vinnare. ”Samtliga förslag gynnar fattiga mer än rika och kvinnor mer än män”, vilket särskilt gynnar Skaraborg, framhåller Carina. Jag förstår inte riktigt varför kvinnor och fattiga är särskilt frekventa i Skaraborg, men så är det kanske.

Erik Ezelius skjuter in sig på bostadspolitiken, som misskötts kraftigt under de åtta borgerliga regeringsåren, som huvudsakligen satsat på större friggebodar, men nu kommer det att bli annat av med vårbudgeten som utgångspunkt. Regeringen föreslår att minska bidraget till ombyggnation – rot – för att istället ge stöd till nybyggnationen av hyresrätter, som är särskilt viktiga för ungdomar, varför Erik förklarar att Skaraborgs unga är vinnare.

Se där tre Skaraborgsvinnare i S-budgeten: kvinnor, fattiga och ungdomar, men när kommer spaden att sättas i jorden för nya bostäder med hyresrätt för ungdomar i Tidaholm, där du och jag bor Erik?

Lars Hjertén

Erik Ezelius skjuter in sig på bostadspolitiken, som misskötts kraftigt under de åtta borgerliga regeringsåren, som huvudsakligen satsat på större friggebodar, men nu kommer det att bli annat av med vårbudgeten som utgångspunkt. Regeringen föreslår att minska bidraget till ombyggnation – rot – för att istället ge stöd till nybyggnationen av hyresrätter, som är särskilt viktiga för ungdomar, varför Erik förklarar att Skaraborgs unga är vinnare.

Se där tre Skaraborgsvinnare i S-budgeten: kvinnor, fattiga och ungdomar, men när kommer spaden att sättas i jorden för nya bostäder med hyresrätt för ungdomar i Tidaholm, där du och jag bor Erik?

Lars Hjertén

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.