23 maj 2015 06:00

23 maj 2015 06:00

Nollsummespel för att tysta kritik

FÖRSVARET.

Det är ju roligt att Centerpartiet äntligen förstått att man behöver tillföra mer pengar till försvaret, men sent ska syndaren vakna. 10 miljarder på fyra år är bara en ökning på 2,5 miljard om året, det ger ingen varaktig ökning utan endast ett tillskott.

Om det vore en 7-procentig uppskrivning av försvarsanslagen så vore det ett fall framåt, men så är det inte utan endast ett nollsummespel som är till för att tysta kritik. Efter 2020 är försvarsbudgeten fortfarande cirka 42 miljarder vilket med största sannolikhet då blivit en real minskning mot dagens budget på grund av nationella kostnadsökningar.

Så den dagen Centerpartiet säger att försvarsbudgeten skall höjas från dagens 1,15 procent av BNP till 1,5, 2 eller 2,5 procent då kommer jag att tycka att det är ett fall framåt, och om man dessutom ändrar lagen så att man inte kan via endast ett, utan tre riksdagsbeslut med val emellan, sänka försvarsbudgeten. Då kommer jag att tro på Centerpartiets försvarspolitik, annars är det samma skitsnack och floskler som Fi, V, SD, MP, M och KD håller med. Eller om man så vill, trams!

Mikael Ohlsson

liberal och Natovän

Om det vore en 7-procentig uppskrivning av försvarsanslagen så vore det ett fall framåt, men så är det inte utan endast ett nollsummespel som är till för att tysta kritik. Efter 2020 är försvarsbudgeten fortfarande cirka 42 miljarder vilket med största sannolikhet då blivit en real minskning mot dagens budget på grund av nationella kostnadsökningar.

Så den dagen Centerpartiet säger att försvarsbudgeten skall höjas från dagens 1,15 procent av BNP till 1,5, 2 eller 2,5 procent då kommer jag att tycka att det är ett fall framåt, och om man dessutom ändrar lagen så att man inte kan via endast ett, utan tre riksdagsbeslut med val emellan, sänka försvarsbudgeten. Då kommer jag att tro på Centerpartiets försvarspolitik, annars är det samma skitsnack och floskler som Fi, V, SD, MP, M och KD håller med. Eller om man så vill, trams!

Mikael Ohlsson

liberal och Natovän

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.