26 maj 2015 06:00

26 maj 2015 06:00

40 procent är inte att "minska något"

ROT-AVDRAGET.

Replik. I SLA 20/5 skriver S-riksdagsmannen Erik Ezelius i en debattartikel: ”därför föreslår regeringen att vi minskar bidraget till rot något, för att ge stöd till nyproduktion av hyresrätter”.

Eftersom jag förstått att S-människor har svårt för matematik förstår jag att man betraktar den föreslagna försämringen av rot-avdraget som ”minska något”, men vi som kan matematik anser inte att 40 procent är att ”minska något”. Det är i det närmaste hälften av avdraget.

Om E E läser det här så kliar han sig säkert i ögonen och tänker: ”Men Magdalena har ju sagt 20 procent”. Om E E vill ha grundläggande matematikkunskaper står jag gärna till tjänst (passa på innan rut-avdraget försämras).

Dessutom är E E lika naiv som sin partiledning, det vill säga tror att försämringen av avdraget kommer att leda till högre skatteintäkter. (Tillåt mig föreslå en annan kvällsläsning än Bröderna Grimms sagor.)

Det enda den kommer att leda till är ökad bostadsproduktion – i Baltikum, finansierad med svarta pengar, intjänade i MESopotanien, landet som tidigare hette Sverige.

Det går bra för oss nu ...

Eftersom jag förstått att S-människor har svårt för matematik förstår jag att man betraktar den föreslagna försämringen av rot-avdraget som ”minska något”, men vi som kan matematik anser inte att 40 procent är att ”minska något”. Det är i det närmaste hälften av avdraget.

Om E E läser det här så kliar han sig säkert i ögonen och tänker: ”Men Magdalena har ju sagt 20 procent”. Om E E vill ha grundläggande matematikkunskaper står jag gärna till tjänst (passa på innan rut-avdraget försämras).

Dessutom är E E lika naiv som sin partiledning, det vill säga tror att försämringen av avdraget kommer att leda till högre skatteintäkter. (Tillåt mig föreslå en annan kvällsläsning än Bröderna Grimms sagor.)

Det enda den kommer att leda till är ökad bostadsproduktion – i Baltikum, finansierad med svarta pengar, intjänade i MESopotanien, landet som tidigare hette Sverige.

Det går bra för oss nu ...

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.