26 maj 2015 06:00

26 maj 2015 06:00

Drick växtmjölk på Mors dag

DJURSKYDD.

Lidande. Kärleken mellan mor och barn är ett av de starkaste känslobanden som finns. Att separeras från sitt nyfödda barn måste vara något av det grymmaste någon kan utsättas för. Hur kan vi då tillåta att detta sker, idag år 2015?

En kos hjärta slår lika ömt för sin nyfödda som ditt hjärta gör för ditt barn. Ändå skiljer vi hundratusentals kalvar varje år från sina mammor, efter endast en dag tillsammans. Denna separation är mycket ångestfylld för mamma och kalv och skapar ett enormt lidande.

Varför tar vi deras barn? Därför att vi svenskar köper mjölk på bekostnad av barnets rätt till sin mamma. Inför Mors dag uppmanar jag alla som är eller har en mamma att byta ut kalvens mjölk mot växtmjölk. Låt oss omvandla hela mjölkindustrin så att alla barn, inklusive kalvar, får vara med sin mamma på Mors dag.

Rebecka B

medlem i Djurens parti

En kos hjärta slår lika ömt för sin nyfödda som ditt hjärta gör för ditt barn. Ändå skiljer vi hundratusentals kalvar varje år från sina mammor, efter endast en dag tillsammans. Denna separation är mycket ångestfylld för mamma och kalv och skapar ett enormt lidande.

Varför tar vi deras barn? Därför att vi svenskar köper mjölk på bekostnad av barnets rätt till sin mamma. Inför Mors dag uppmanar jag alla som är eller har en mamma att byta ut kalvens mjölk mot växtmjölk. Låt oss omvandla hela mjölkindustrin så att alla barn, inklusive kalvar, får vara med sin mamma på Mors dag.

Rebecka B

medlem i Djurens parti

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.