26 maj 2015 06:00

26 maj 2015 06:00

Jag känner inte igen din bild

SKOLAN.

Replik. Angående insändaren i SLA 21/5. Jag blir både ledsen och upprörd över din felaktiga beskrivning av dagens skolungdomar! Jag har arbetat som lärare sedan början av 90-talet och jag känner inte alls igen din bild av våra elever. Du generaliserar och skriver att det negativa beteendet finns hos många. Jag skulle vilja påstå att det finns hos ett fåtal och att det alltid funnits.

Det jag skulle vilja ha svar på är vad du gör för att motivera eleverna, varför du inte lyckas få dina elever att vilja lämna in och sköta sitt skolarbete. Du verkar ha tappat respekten för dem och det känner eleverna. Din attityd speglar säkert av sig i din undervisning och därför får du eleverna emot dig istället för med dig.

Om jag jämför med min egen skolgång så har faktiskt allt blivit bättre. Elever i dag vet sina demokratiska rättigheter. De elever jag möter har fantastisk social kompetens och det finns ett stort engagemang på många sätt!

Om du har en sån negativ bild av våra fina ungdomar kanske du skulle må bättre av att byta jobb!Om du har en sån negativ bild av våra fina ungdomar kanske du skulle må bättre av att byta jobb!

Nöjd pedagog

Det jag skulle vilja ha svar på är vad du gör för att motivera eleverna, varför du inte lyckas få dina elever att vilja lämna in och sköta sitt skolarbete. Du verkar ha tappat respekten för dem och det känner eleverna. Din attityd speglar säkert av sig i din undervisning och därför får du eleverna emot dig istället för med dig.

Om jag jämför med min egen skolgång så har faktiskt allt blivit bättre. Elever i dag vet sina demokratiska rättigheter. De elever jag möter har fantastisk social kompetens och det finns ett stort engagemang på många sätt!

Om du har en sån negativ bild av våra fina ungdomar kanske du skulle må bättre av att byta jobb!Om du har en sån negativ bild av våra fina ungdomar kanske du skulle må bättre av att byta jobb!

Nöjd pedagog

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.