27 maj 2015 06:00

27 maj 2015 06:00

Föraren gjorde rätt

SJUKRESOR

Svar på ”Dålig samordning på beställningscentralen” (sla.se/debatt).

Tack för dina synpunkter. När det gäller sjukresor så kan det alltid hända att föraren får nya direktiv under färden. Det går därför inte att räkna med att alltid få åka den närmaste vägen. Undantaget är när ett sjukhus utifrån patientens tillstånd utfärdar ett särskilt tillstånd för direktresa.

I det här fallet gjorde föraren rätt som ringde till Västtrafiks beställningscentral när han saknade körorder från sitt taxiföretag. Planeringen av resorna är också korrekt enligt de tidsramar som Västtrafik har fått av Västra Götalandsregionen.

Anders Sandahl

pressinformatör Västtrafik

Tack för dina synpunkter. När det gäller sjukresor så kan det alltid hända att föraren får nya direktiv under färden. Det går därför inte att räkna med att alltid få åka den närmaste vägen. Undantaget är när ett sjukhus utifrån patientens tillstånd utfärdar ett särskilt tillstånd för direktresa.

I det här fallet gjorde föraren rätt som ringde till Västtrafiks beställningscentral när han saknade körorder från sitt taxiföretag. Planeringen av resorna är också korrekt enligt de tidsramar som Västtrafik har fått av Västra Götalandsregionen.

Anders Sandahl

pressinformatör Västtrafik

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.