28 maj 2015 06:01

28 maj 2015 06:01

Jag önskar jag var en katt eller hund

SJUKVÅRD.

Min katt blev sjuk för några år sedan, kunde inte äta och hostade hela tiden. Ringde till veterinärinrättningen och fick komma akut. Kissen sövdes och röntgades och det togs en hel del prover, det var något i magen som krävde operation, kisse sövd igen och opererad dagen efter. Han fick sedan ligga kvar för observation, kissen kom hem efter några dagar men fick åka på återbesök och kontroll, fick medicin och dietlista.

Min väninnas hund kräktes blod för ett tag sedan, redan efter två timmar hade han fått vård, blivit röntgad och inlagd för observation.

Jag själv har haft en hel del problem, nu senast en knöl i bröstet. Vad händer? Jo, först vårdcentralen där man får sitta och vänta halva dagen, att ringa är inte att tänka på, sedan tjata sig till en tid där man inte behöver vänta i flera veckor för mammografi, ultraljud och provtagning, alla orkar väl inte stå på sig. Jag känner mig glad som kom in efter fem dagar.

Efter utförd provtagning så är det bara att åka hem utan några tröstande ord mer än att jag inte kan räkna med provsvar före två veckor! Jobba och fungera som vanligt skall man göra fast psykiskt mår man jättedåligt.

Jag är inte ensam om att ha det så här, vad är det som är fel? Jag tror inte att felet ligger hos vårdpersonalen, de gör så gott de kan. Felet måste finnas i organisation och ledning inom vården, någon måste ta det övergripande ansvaret.

Kerstin som väntar på svar

Min katt blev sjuk för några år sedan, kunde inte äta och hostade hela tiden. Ringde till veterinärinrättningen och fick komma akut. Kissen sövdes och röntgades och det togs en hel del prover, det var något i magen som krävde operation, kisse sövd igen och opererad dagen efter. Han fick sedan ligga kvar för observation, kissen kom hem efter några dagar men fick åka på återbesök och kontroll, fick medicin och dietlista.

Min väninnas hund kräktes blod för ett tag sedan, redan efter två timmar hade han fått vård, blivit röntgad och inlagd för observation.

Jag själv har haft en hel del problem, nu senast en knöl i bröstet. Vad händer? Jo, först vårdcentralen där man får sitta och vänta halva dagen, att ringa är inte att tänka på, sedan tjata sig till en tid där man inte behöver vänta i flera veckor för mammografi, ultraljud och provtagning, alla orkar väl inte stå på sig. Jag känner mig glad som kom in efter fem dagar.

Efter utförd provtagning så är det bara att åka hem utan några tröstande ord mer än att jag inte kan räkna med provsvar före två veckor! Jobba och fungera som vanligt skall man göra fast psykiskt mår man jättedåligt.

Jag är inte ensam om att ha det så här, vad är det som är fel? Jag tror inte att felet ligger hos vårdpersonalen, de gör så gott de kan. Felet måste finnas i organisation och ledning inom vården, någon måste ta det övergripande ansvaret.

Kerstin som väntar på svar

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.