28 maj 2015 06:00

28 maj 2015 06:00

Rejäl uppryckning behövs

SKOLAN.

Efter att ha läst tisdagens insändare undertecknad ”Nöjd pedagog” måste jag fråga mig om han lever på en annan planet ... Är mer benägen att hålla med ”Förundrad pedagog” häromdagen.

Om nu skolan skulle fungera så bra som den förstnämnda pedagogen anser, undrar man varför resultaten rasar. Som elev under många år i det gamla systemet med klara regler, disciplin och respekt för lärarna anser jag mig ha fått en grundläggande allmänbildning och kunskap i alla ämnen.

Det som även fattas nuförtiden är ju stöd hos föräldrarna, som ju alltid tar sina barn i försvar, vad de än gör. För att inte tala om budskapet de ger när de tar barnen på utlandsresor under pågående termin ...

Nej, en rejäl uppryckning behövs för att återta redan förlorad tid!

G.M.

Efter att ha läst tisdagens insändare undertecknad ”Nöjd pedagog” måste jag fråga mig om han lever på en annan planet ... Är mer benägen att hålla med ”Förundrad pedagog” häromdagen.

Om nu skolan skulle fungera så bra som den förstnämnda pedagogen anser, undrar man varför resultaten rasar. Som elev under många år i det gamla systemet med klara regler, disciplin och respekt för lärarna anser jag mig ha fått en grundläggande allmänbildning och kunskap i alla ämnen.

Det som även fattas nuförtiden är ju stöd hos föräldrarna, som ju alltid tar sina barn i försvar, vad de än gör. För att inte tala om budskapet de ger när de tar barnen på utlandsresor under pågående termin ...

Nej, en rejäl uppryckning behövs för att återta redan förlorad tid!

G.M.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.