28 maj 2015 06:00

28 maj 2015 15:12

Se verkligheten!

SKOLAN.

Angående insändaren 21/5 ”Vad har hänt med eleverna?” Jo, jag har svar på det. 1968 under socialdemokraternas regering var Olof Palme skolminister. Då fri uppfostran infördes var det på både gott och ont. Men det har fört med sig att det fullständigt spårat ur. Aga är inte okej men i skolan måste det finnas en viss ordning. Det är dock läraren som kan lära barnen för deras framtid. Idag fungerar inte det. Det ni skriver i er insändare håller jag fullständigt med om.

Jag förstår att lärare och rektorer inte orkar med sitt yrke. Att höja lärarlönerna kan i viss mån vara befogat, men det löser inte problemet. Vad är då felet? Jo, det är föräldrarnas fel, inte elevens och barnens fel. Barnens föräldrar är idag även de uppfostrade med fri uppfostran.

Det är barnens föräldrar som har det yttersta ansvaret för sina barn och deras framtid. Jag ser med stor oro att inte samhället och regeringen inser detta utan bara trixar med olika alternativ.

Se verkligheten!

Allt för barnens framtid

Angående insändaren 21/5 ”Vad har hänt med eleverna?” Jo, jag har svar på det. 1968 under socialdemokraternas regering var Olof Palme skolminister. Då fri uppfostran infördes var det på både gott och ont. Men det har fört med sig att det fullständigt spårat ur. Aga är inte okej men i skolan måste det finnas en viss ordning. Det är dock läraren som kan lära barnen för deras framtid. Idag fungerar inte det. Det ni skriver i er insändare håller jag fullständigt med om.

Jag förstår att lärare och rektorer inte orkar med sitt yrke. Att höja lärarlönerna kan i viss mån vara befogat, men det löser inte problemet. Vad är då felet? Jo, det är föräldrarnas fel, inte elevens och barnens fel. Barnens föräldrar är idag även de uppfostrade med fri uppfostran.

Det är barnens föräldrar som har det yttersta ansvaret för sina barn och deras framtid. Jag ser med stor oro att inte samhället och regeringen inser detta utan bara trixar med olika alternativ.

Se verkligheten!

Allt för barnens framtid

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.