28 maj 2015 06:00

28 maj 2015 06:00

Vill ni verkligen ha ett klassamhälle?

TIGGERI.

Förnedring. När någon beslutsfattare försöker göra något åt tiggeriet sticker det inte sällan upp en Bror duktig som säger: Det går inte, man kan inte förbjuda fattigdom. Nähä, men man kan förbjuda slaveri – det är dessutom redan förbjudet i de flesta länder. Det är snarare detta det handlar om. Att behöva förnedra sig att tigga och inte ha någon bostad är en indikator på ett ojämlikt klassamhälle, som folkhemmet Sverige avskaffade för decennier sedan.

Vänstersympatisörer och vänsterpolitiker är ofta de som försvarar tiggeriet mest. Vill de verkligen ha ett klassamhälle, typ USA, där det är okej att bo på gatorna? Obegripligt för mig.

Tiggeriet som företeelse måste bort. Det hör inte hemma i ett solidariskt välfärdssamhälle. Dags att agera. Om nu de svenska politikerna tycker, att det är vår sak att ta hand om tiggarna (och vi har råd), så får vi väl göra det. Annars ligger det nära till hands att tycka att det är deras hemlands skyldighet.

R Lindgren

Vänstersympatisörer och vänsterpolitiker är ofta de som försvarar tiggeriet mest. Vill de verkligen ha ett klassamhälle, typ USA, där det är okej att bo på gatorna? Obegripligt för mig.

Tiggeriet som företeelse måste bort. Det hör inte hemma i ett solidariskt välfärdssamhälle. Dags att agera. Om nu de svenska politikerna tycker, att det är vår sak att ta hand om tiggarna (och vi har råd), så får vi väl göra det. Annars ligger det nära till hands att tycka att det är deras hemlands skyldighet.

R Lindgren

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.