30 maj 2015 06:00

01 jun 2015 15:38

Gå ut och prata med pensionärerna

PENSIONSSKATT.

Replik. Återigen har moderaten Torbjörn Bergman varit ute och spökat i SLA. Han kan inte stava till skatt för pensionärer och han har för det mesta fel, som brukligt bland moderater.

Angående pensionärsskatten har han så fel, vet han inte om att vi pensionärer betalar en högre skatt än de som jobbar? Exemplet han tar upp i SLA den 20 maj, är så snett det kan bli. Jag har ungefär samma pension men jag kan tala om för Bergman att jag fått det sämre år efter år sedan 2006. Att vi skulle fått en och en halv månadslön per år är nonsens och i så fall, tala om var man får de pengarna ifrån. Det vore väldigt bra, då hade jag kunnat betala restskatten på cirka 10 000 kronor per år.

Om han inte vet det så blir allting dyrare år efter år, bostad, försäkringar, mat, bil, tidningar, ja allt blir dyrare men våran pension står still, vi får ingen löneförhöjning. År 2014 fick jag en sänkning med 183 kronor per månad och fick något lägre skatt, men det berodde på att inkomsten minskade, inte att Alliansen med Moderaterna i spetsen sänkte. Jag kan tala om för dig T B att jag i dagsläget knappt har råd att gå till tandläkaren, eller köpa skor och kläder.

Sedan detta du påstår, med din sifferteknik, att med socialdemokratiskt styre skulle kommunal hälsovård öka med 2 640 kronor per år. Det har väl inte med skatten att göra när man ändå inte har råd att gå dit.

Nej Torbjörn, det räcker inte med statistik och siffror, utan håll dig till verkligheten. Gå ut och prata med pensionärerna, då får du de rätta svaren!

PS. Glömde att jag fick höjning 2015 med 49 kronor per månad, så nu höjs väl skatten igen?

Johnny Johansson S

Angående pensionärsskatten har han så fel, vet han inte om att vi pensionärer betalar en högre skatt än de som jobbar? Exemplet han tar upp i SLA den 20 maj, är så snett det kan bli. Jag har ungefär samma pension men jag kan tala om för Bergman att jag fått det sämre år efter år sedan 2006. Att vi skulle fått en och en halv månadslön per år är nonsens och i så fall, tala om var man får de pengarna ifrån. Det vore väldigt bra, då hade jag kunnat betala restskatten på cirka 10 000 kronor per år.

Om han inte vet det så blir allting dyrare år efter år, bostad, försäkringar, mat, bil, tidningar, ja allt blir dyrare men våran pension står still, vi får ingen löneförhöjning. År 2014 fick jag en sänkning med 183 kronor per månad och fick något lägre skatt, men det berodde på att inkomsten minskade, inte att Alliansen med Moderaterna i spetsen sänkte. Jag kan tala om för dig T B att jag i dagsläget knappt har råd att gå till tandläkaren, eller köpa skor och kläder.

Sedan detta du påstår, med din sifferteknik, att med socialdemokratiskt styre skulle kommunal hälsovård öka med 2 640 kronor per år. Det har väl inte med skatten att göra när man ändå inte har råd att gå dit.

Nej Torbjörn, det räcker inte med statistik och siffror, utan håll dig till verkligheten. Gå ut och prata med pensionärerna, då får du de rätta svaren!

PS. Glömde att jag fick höjning 2015 med 49 kronor per månad, så nu höjs väl skatten igen?

Johnny Johansson S

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.