03 jun 2015 06:00

03 jun 2015 06:00

Vilka fler löften tänker C bryta?

PSYKIATRIN.

Kovändning. När jag upplevde ett starkt engagemang och hörde löften i Centerpartiets valstuga om att psykiatrin ska fortsätta i Falköping, kändes det som Gunilla Druve Jansson (C) menade samma sak som mitt parti, Socialdemokraterna. Nu har detta plötsligt ändrats.

Samma centerpartist och numera ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden i Skaraborg, Gunilla Druve Jansson, skrev också i en debattartikel den 11 augusti 2014: ”Ett nytt psykiatrihus behövs för att ge patienter en värdig vårdmiljö, men också för att locka personal att arbeta kvar inom psykiatrin i Falköping”.

Att Centerpartiet drev Falköpingslinjen gav en trygghet om att det fanns stöd för fortsatt slutenvårdsverksamhet i Falköping trots att Västra Götalandsregionen bytte majoritet till ett moderatlett styre. Men efter valet hände någonting. Antingen glömde Centerpartiet vallöftet i sin valstuga eller blev Gunilla och Centerpartiet kanske överkörda av den moderatledda majoriteten?

Är Centerpartiets brutna vallöfte det första, eller kommer Skaraborgarna att få uppleva fler kovändningar från det moderatledda styret i Västra Götalandsregionen?

Alex Bergström (S)

oppositionsråd Västra Götalandsregionen

Samma centerpartist och numera ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden i Skaraborg, Gunilla Druve Jansson, skrev också i en debattartikel den 11 augusti 2014: ”Ett nytt psykiatrihus behövs för att ge patienter en värdig vårdmiljö, men också för att locka personal att arbeta kvar inom psykiatrin i Falköping”.

Att Centerpartiet drev Falköpingslinjen gav en trygghet om att det fanns stöd för fortsatt slutenvårdsverksamhet i Falköping trots att Västra Götalandsregionen bytte majoritet till ett moderatlett styre. Men efter valet hände någonting. Antingen glömde Centerpartiet vallöftet i sin valstuga eller blev Gunilla och Centerpartiet kanske överkörda av den moderatledda majoriteten?

Är Centerpartiets brutna vallöfte det första, eller kommer Skaraborgarna att få uppleva fler kovändningar från det moderatledda styret i Västra Götalandsregionen?

Alex Bergström (S)

oppositionsråd Västra Götalandsregionen

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.