04 jun 2015 06:00

12 jun 2015 16:49

Köp svensk mjölk

MJÖLKBÖNDER

Varje dag slutar en mjölkbonde i Sverige. Det finns cirka 4 300 mjölkgårdar nu. När det inte längre finns mjölkgårdar så försvinner många yrkesgrupper, till exempel veterinärer, mejerier, slakterier, transportörer, reparatörer, seminörer, försäljning till lantbruk och mycket mera på grund av att bönderna inte har råd att ha kvar sina mjölkgårdar för att de inte får mer pengar för mjölken.

Tänk på att köpa svenska mejeriprodukter och titta efter SE-märket! Höj mjölkpriset.

Svea

Varje dag slutar en mjölkbonde i Sverige. Det finns cirka 4 300 mjölkgårdar nu. När det inte längre finns mjölkgårdar så försvinner många yrkesgrupper, till exempel veterinärer, mejerier, slakterier, transportörer, reparatörer, seminörer, försäljning till lantbruk och mycket mera på grund av att bönderna inte har råd att ha kvar sina mjölkgårdar för att de inte får mer pengar för mjölken.

Tänk på att köpa svenska mejeriprodukter och titta efter SE-märket! Höj mjölkpriset.

Svea

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.