10 jun 2015 06:00

10 jun 2015 06:00

Sommarboende får betala bosättarnas service

SIMSJÖN.

Replik. Ordföranden i Simsjöföreningen rättar i en insändare en felaktig uppgift om att förslag inkommit till föreningen angående plogningen i Simsjön. Det är en arbetsgrupp i Samfällighetsföreningen, där även den åretruntboende ordföranden ingår, som kommit med förslaget till Samfällighetsföreningen. I motionen föreslås att alla skall betala samma avgift. Sommarboende har naturligtvis nytta av plogningen också. Men i vilken grad? Ytterst handlar det om att sommarboende skall betala bosättarnas service. Det är småvägarna som avses, de som kommunen ej plogar.

De som köpt sommarstugor, rivit och byggt eller renoverat befintlig stuga, har hela tiden varit medvetna om vilka villkor som gäller. Nu skall sommarboende anpassa sig till deras önskemål och krav.

Vad gäller ”kriget i Villeviken”, kan meddelas att svaranden till insändaren ”Ett Simsjön för alla” inte är bosatt intill containern i Villeviken. Det finns containrar uppställda inte bara utmed Villestigen.

Den som med sparade slantar köpt sommarstuga vid Simsjön med insikten om att det var ett sommarstuge- och friluftsområde, får nu uppleva att detta förvandlas till ett bostadsområde. Utan att ansvariga politiker och chefstjänstemän sätter stopp. För var vill kommunens politiker och chefstjänstemän ha sina sommarstugor och sommarnöjen? I ett bostadsområde?

Bevara sommarstugeområdet

De som köpt sommarstugor, rivit och byggt eller renoverat befintlig stuga, har hela tiden varit medvetna om vilka villkor som gäller. Nu skall sommarboende anpassa sig till deras önskemål och krav.

Vad gäller ”kriget i Villeviken”, kan meddelas att svaranden till insändaren ”Ett Simsjön för alla” inte är bosatt intill containern i Villeviken. Det finns containrar uppställda inte bara utmed Villestigen.

Den som med sparade slantar köpt sommarstuga vid Simsjön med insikten om att det var ett sommarstuge- och friluftsområde, får nu uppleva att detta förvandlas till ett bostadsområde. Utan att ansvariga politiker och chefstjänstemän sätter stopp. För var vill kommunens politiker och chefstjänstemän ha sina sommarstugor och sommarnöjen? I ett bostadsområde?

Bevara sommarstugeområdet

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.