10 jun 2015 06:01

10 jun 2015 06:01

Vinglande bilförare riskerar liv

TRAFIK.

Skrämmande. Har under den senaste tiden på väg hem från mitt arbete noterat allt fler vinglande bilförare framför mitt eget fordon av diverse olika anledningar. Senast förra fredagen vid 17-tiden på Falköpingsvägen i södergående riktning, på en så kort sträcka som mellan Hallenbergs- och Fabiansrondellen, inträffade tre incidenter med en och samma bil!

Först, vid korsningen vid Carlsrovägen, passerar bilen med mer än halva fordonet över mittlinjen och är nära att köra på mittrefugen, men räddar situationen med att gira undan i sista stund.

Hjälp en fyllerist, var min första tanke! Men då ser jag en ung kvinna vrida sig mot en röd barnstol i passagerarsätet! Okej, där hade vi förklaringen. Ytterligare två gånger fram till Fabiansrondellen kör hon över mittlinjen med mötande trafik. Hon fortsätter att ständigt vrida på sitt huvud mot barnstolen. Man häpnar! Att på så sätt riskera sitt eget, sitt barns och sina medtrafikanters liv är för mig en gåta.

Har själv haft småbarn i barnstol och om det uppstått en kris så att barnet behövt min uppmärksamhet, vilket givetvis hänt, ja då har jag helt sonika kört åt sidan och parkerat.

Det är mobilsamtal, sms, bebisar i barnstol, bilstereo, navigatorsystem och så vidare som för vissa bilförare verkar ta allt större uppmärksamhet från det viktigaste, nämligen att se vad händer framför dig på vägbanan!

Köra bil kräver ansvar och uppmärksamhet! Mina barn håller på att ta körkort men skräcken börjar ta tag i mig när jag ser detta beteende. Skrämmande utveckling!

Uppmärksam bilförare

Först, vid korsningen vid Carlsrovägen, passerar bilen med mer än halva fordonet över mittlinjen och är nära att köra på mittrefugen, men räddar situationen med att gira undan i sista stund.

Hjälp en fyllerist, var min första tanke! Men då ser jag en ung kvinna vrida sig mot en röd barnstol i passagerarsätet! Okej, där hade vi förklaringen. Ytterligare två gånger fram till Fabiansrondellen kör hon över mittlinjen med mötande trafik. Hon fortsätter att ständigt vrida på sitt huvud mot barnstolen. Man häpnar! Att på så sätt riskera sitt eget, sitt barns och sina medtrafikanters liv är för mig en gåta.

Har själv haft småbarn i barnstol och om det uppstått en kris så att barnet behövt min uppmärksamhet, vilket givetvis hänt, ja då har jag helt sonika kört åt sidan och parkerat.

Det är mobilsamtal, sms, bebisar i barnstol, bilstereo, navigatorsystem och så vidare som för vissa bilförare verkar ta allt större uppmärksamhet från det viktigaste, nämligen att se vad händer framför dig på vägbanan!

Köra bil kräver ansvar och uppmärksamhet! Mina barn håller på att ta körkort men skräcken börjar ta tag i mig när jag ser detta beteende. Skrämmande utveckling!

Uppmärksam bilförare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.