13 jun 2015 06:00

13 jun 2015 06:00

Ryssland eller IS?

TERRORISM.

Skrämmande. I Mellanöstern, håller terrornätverket IS, på att bygga upp en islamisk stat, med stenhårda sharialagar som främsta mål. De har delvis lyckats, och fortsätter att mörda dem som inte konverterar till den hårda lära de förespråkar. Demokrati ingår inte i en troendes hjärta, är en gyllene regel.

Kan de då stoppas? Ja, säkerligen, om exempelvis, världssamfundet (läs FN) tog tag i det som pågår. Men FN sover, och EU, USA, och även andra länder, ägnar sig istället åt att provocera Ryssland, genom Ukrainakrisen, så Ryssland vänder sig nu mot Kina, och söker samarbete den vägen.

En skrämmande utveckling pågår.

Kan vi lära av historien? Ja, det kan vi, men maktens människor är inte intresserade, utan samma misstag som begåtts tidigare, skall tydligen göras om igen, med katastrofala konsekvenser som följd.

Conny Östling

Kan de då stoppas? Ja, säkerligen, om exempelvis, världssamfundet (läs FN) tog tag i det som pågår. Men FN sover, och EU, USA, och även andra länder, ägnar sig istället åt att provocera Ryssland, genom Ukrainakrisen, så Ryssland vänder sig nu mot Kina, och söker samarbete den vägen.

En skrämmande utveckling pågår.

Kan vi lära av historien? Ja, det kan vi, men maktens människor är inte intresserade, utan samma misstag som begåtts tidigare, skall tydligen göras om igen, med katastrofala konsekvenser som följd.

Conny Östling

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.