13 jun 2015 06:00

13 jun 2015 06:00

Vem vill frivilligt äta gammal lådmat?

MATEN I HEMTJÄNSTEN.

förnedrande. Undrar hur det kommer sig att vi, de svagaste (äldre/sjuka) kommuninvånarna, som betalat och fortfarande betalar till och med mer skatt än de som förvärvsarbetar, men utan möjlighet att påverka vår ekonomiska situation, behandlas ovärdigt i en välmående kommun?

En del av oss är försvagade av ålder och/eller sjukdom och därför i behov av bland annat färdiglagad mat. Trots att kommunen lär ha fina, splitternya kök, så köps den färdiglagade maten av en ”matfabrik” långt borta, transporteras sedan till Skövde och vi får nöja oss med den kylda så kallade lådmaten som levereras till oss brukare en gång i veckan i plastlådor för att sedan värmas upp i mikron.

Det är svårt att förklara hur maten ser ut och framförallt hur den doftar (inget alls) och smakar, dessutom är den förpackad i så kallad ”modifierad atmosfär” (googla!) för att hålla sig fräsch en hel vecka. Vem vill frivilligt äta veckogammal lådmat? Bara den som måste, alltså vi gamla och sjuka.

Jag vet att Katarina Jonsson smakade en gång på denna mat och tyckte att den var god. Vad skulle hon tycka annat? Troligtvis valde man också en av de bästa rätterna just den dagen. Dessutom antar jag att det ingår i hennes profil att tycka så oavsett hur maten än verkligen smakade.

Troligtvis måste detta vara det billigaste (?) sättet för kommunen att hålla oss vid liv, men jag undrar ändå, för införandet av systemet kräver även att kommunen fick köpa in ett x antal speciella kylbilar för distribution av matlådorna. Det kostade väl några miljoner det också, eller?

Sedan så pratas det om att gamla, icke distribuerade matlådor, hopar sig på sorteringsstället Rosenhaga. Det kostar väl också en slant att slänga maten?

Jag hoppas att när Katarina blir äldre och eventuellt sjuk att hon slipper detta förnedrande matsystem som hon haft makten att införa för oss, dagens äldre och sjuka pensionärer.

HelPer

En del av oss är försvagade av ålder och/eller sjukdom och därför i behov av bland annat färdiglagad mat. Trots att kommunen lär ha fina, splitternya kök, så köps den färdiglagade maten av en ”matfabrik” långt borta, transporteras sedan till Skövde och vi får nöja oss med den kylda så kallade lådmaten som levereras till oss brukare en gång i veckan i plastlådor för att sedan värmas upp i mikron.

Det är svårt att förklara hur maten ser ut och framförallt hur den doftar (inget alls) och smakar, dessutom är den förpackad i så kallad ”modifierad atmosfär” (googla!) för att hålla sig fräsch en hel vecka. Vem vill frivilligt äta veckogammal lådmat? Bara den som måste, alltså vi gamla och sjuka.

Jag vet att Katarina Jonsson smakade en gång på denna mat och tyckte att den var god. Vad skulle hon tycka annat? Troligtvis valde man också en av de bästa rätterna just den dagen. Dessutom antar jag att det ingår i hennes profil att tycka så oavsett hur maten än verkligen smakade.

Troligtvis måste detta vara det billigaste (?) sättet för kommunen att hålla oss vid liv, men jag undrar ändå, för införandet av systemet kräver även att kommunen fick köpa in ett x antal speciella kylbilar för distribution av matlådorna. Det kostade väl några miljoner det också, eller?

Sedan så pratas det om att gamla, icke distribuerade matlådor, hopar sig på sorteringsstället Rosenhaga. Det kostar väl också en slant att slänga maten?

Jag hoppas att när Katarina blir äldre och eventuellt sjuk att hon slipper detta förnedrande matsystem som hon haft makten att införa för oss, dagens äldre och sjuka pensionärer.

HelPer

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.