13 jun 2015 06:00

13 jun 2015 06:00

Vi hoppas att Folkpartiet lyckas

MATEN I HEMTJÄNSTEN.

Varm mat. PRO Skövde har under flera år arbetat för att maten i hemtjänsten skall tillagas och distribueras från köken i Skövde. Vi har aldrig fått gehör för vår uppfattning, utan blivit hänvisade till det avtal kommunen har kring den kylda maten från Sala.

Det har alltid funnits mängder av ursäkter för att kommunen skall slippa ta ansvar för den dåliga kvaliteten av den kylda maten. Det har alltid varit stora svårigheter i Skövde, för att kunna distribuera varm mat till dem som har biståndsbeslut. I andra kommuner, som till exempel Falköping klarar man detta utan större svårigheter.

Nu, äntligen, har Folkpartiet engagerat sig i frågan. Efter ett studiebesök i Jönköping som lyckas ge de gamla i hemtjänsten varm mat, så anser FP att Skövde också borde kunna göra det.

Nu hoppas vi från PRO att FP får med sig sina allianspartier i arbetet att använda kommunens 64 kök och ge våra äldre varm och näringsriktig mat, tillagad med lokala råvaror.

Från PRO så ser vi fram emot att planeringen förändras så att vi slipper den kylda maten från Sala och vi hoppas verkligen att Folkpartiet lyckas i sina strävanden att avveckla den kylda maten, genom att inte göra en ny upphandling och teckna ett nytt avtal.

PRO Skövde

Bengt Sjökvist

ordförande

Det har alltid funnits mängder av ursäkter för att kommunen skall slippa ta ansvar för den dåliga kvaliteten av den kylda maten. Det har alltid varit stora svårigheter i Skövde, för att kunna distribuera varm mat till dem som har biståndsbeslut. I andra kommuner, som till exempel Falköping klarar man detta utan större svårigheter.

Nu, äntligen, har Folkpartiet engagerat sig i frågan. Efter ett studiebesök i Jönköping som lyckas ge de gamla i hemtjänsten varm mat, så anser FP att Skövde också borde kunna göra det.

Nu hoppas vi från PRO att FP får med sig sina allianspartier i arbetet att använda kommunens 64 kök och ge våra äldre varm och näringsriktig mat, tillagad med lokala råvaror.

Från PRO så ser vi fram emot att planeringen förändras så att vi slipper den kylda maten från Sala och vi hoppas verkligen att Folkpartiet lyckas i sina strävanden att avveckla den kylda maten, genom att inte göra en ny upphandling och teckna ett nytt avtal.

PRO Skövde

Bengt Sjökvist

ordförande

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.