17 jun 2015 06:00

17 jun 2015 06:00

Fira nykter midsommar för barnens skull

ALKOHOL.

Drabbas. Barn ser, känner och förstår mycket mer än vad vi ofta tror. Vi vet att många barn bär på kloka synpunkter och negativa erfarenheter av hur de upplever vuxna som dricker alkohol. De märker hur vuxna förändras.

Tyvärr drabbas också många barn av att vuxna i deras omgivning dricker alkohol och inte längre kan ta hand om barnen på ett tillfredställande sätt. Därför vill vi uppmana till att fira en nykter midsommar – för barnens skull!

Det finns flera hundra tusen skäl till att vi ger denna uppmaning, då det är närmare 400 000 barn i Sverige som växer upp i familjer med missbruk eller ett riskbruk av alkohol och/eller andra droger. Men även hos dem som uppfattar sig som normalkonsumenter påverkar det barnen på ett ofta negativt sätt.

Det är aldrig fel att vara helnykter, nykterhet behöver du aldrig ångra! Och varför inte låta midsommar få vara en trivsam och trygg familjehögtid – för alla och fritt från alkohol?

Blå Bandet i Västra Sverige

Annika R Bergman, organisatör i Blå Bandet

Per-Agne Rytter, ordförande

Tyvärr drabbas också många barn av att vuxna i deras omgivning dricker alkohol och inte längre kan ta hand om barnen på ett tillfredställande sätt. Därför vill vi uppmana till att fira en nykter midsommar – för barnens skull!

Det finns flera hundra tusen skäl till att vi ger denna uppmaning, då det är närmare 400 000 barn i Sverige som växer upp i familjer med missbruk eller ett riskbruk av alkohol och/eller andra droger. Men även hos dem som uppfattar sig som normalkonsumenter påverkar det barnen på ett ofta negativt sätt.

Det är aldrig fel att vara helnykter, nykterhet behöver du aldrig ångra! Och varför inte låta midsommar få vara en trivsam och trygg familjehögtid – för alla och fritt från alkohol?

Blå Bandet i Västra Sverige

Annika R Bergman, organisatör i Blå Bandet

Per-Agne Rytter, ordförande

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.