17 jun 2015 06:00

17 jun 2015 06:00

Mobbning på Vasaskolan inget nytt fenomen

VASASKOLAN.

Replik. Eva Carlander, rektor på Vasaskolan, vad är det för plan du pratar om? Hur ser den ut? Vad är grundpelarna i den?

Du skriver att planen följs upp, genom att rapportera till nämnden. Vad sägs om att ta tag i och följa upp mobbningsfallen istället? Att gå till botten med de problem som Vasaskolan faktiskt har – jag pratar av egen erfarenhet dessvärre.

Jag var hackkycklingen nummer ett genom hela sjuan, åttan och nian. Från dag ett hatade jag skolan, var hemma i cirka två månader med ”magont”. Vad gjorde Vasa åt detta? I samtal med dåvarande rektor 1995–1998, fick jag höra att jag var en känslig tjej som inte borde ta åt sig. Till slut fick jag byta klass, det blev värre ...

Trots tre hemska år gick jag ut med väldigt bra betyg (4,6) och arbetar idag som lärare. Framför allt för att motverka mobbning och se till att eleverna får en positiv högstadietid!

Tre år tidigare äntrade min bror Vasaskolan och även han upplevde nog sina värsta år där. Vi hade samma rektor, inget gjordes förutom klassbyte. Det blev värre ...

Min bror har även grav dyslexi, vilket bidrog till hans mobbning. Han blev till och med en av lärarnas hackkyckling! Min bror gick inte ut med samma goda betyg som jag (hans mobbning orsakade mycket skolk) och fick höra att gymnasiet nog inte var något för honom. Idag arbetar han som byggnadsingenjör!

Att det finns mobbning på Vasaskolan är alltså inget nytt fenomen.

Svensk- och engelskafröken

Du skriver att planen följs upp, genom att rapportera till nämnden. Vad sägs om att ta tag i och följa upp mobbningsfallen istället? Att gå till botten med de problem som Vasaskolan faktiskt har – jag pratar av egen erfarenhet dessvärre.

Jag var hackkycklingen nummer ett genom hela sjuan, åttan och nian. Från dag ett hatade jag skolan, var hemma i cirka två månader med ”magont”. Vad gjorde Vasa åt detta? I samtal med dåvarande rektor 1995–1998, fick jag höra att jag var en känslig tjej som inte borde ta åt sig. Till slut fick jag byta klass, det blev värre ...

Trots tre hemska år gick jag ut med väldigt bra betyg (4,6) och arbetar idag som lärare. Framför allt för att motverka mobbning och se till att eleverna får en positiv högstadietid!

Tre år tidigare äntrade min bror Vasaskolan och även han upplevde nog sina värsta år där. Vi hade samma rektor, inget gjordes förutom klassbyte. Det blev värre ...

Min bror har även grav dyslexi, vilket bidrog till hans mobbning. Han blev till och med en av lärarnas hackkyckling! Min bror gick inte ut med samma goda betyg som jag (hans mobbning orsakade mycket skolk) och fick höra att gymnasiet nog inte var något för honom. Idag arbetar han som byggnadsingenjör!

Att det finns mobbning på Vasaskolan är alltså inget nytt fenomen.

Svensk- och engelskafröken

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.