18 jun 2015 06:00

18 jun 2015 06:00

Vi kämpar förgäves mot ledningen

TIDNINGSTJÄNST AB.

Replik. Till signaturen ”Nyhetshungrig” SLA 17/6.

Japp, du ställer en bra fråga: ”Varför prenumerera på en morgontidning?”.

Vi tidningsbud kämpar på, både för att du och övriga prenumeranter ska få era tidningar rätt och i tid, och vi kämpar mot en ledning som enbart tänker på att spara pengar och på att dra in tjänster. När servicen med att köra ut tidningar som saknades samma dag skulle försvinna kämpade vi mot beslutet i det längsta, till ingen nytta.

Från och med nästa år tar Tidningstjänst AB (TAB) ifrån oss tejpen som sitter på brevlådorna och som ger oss ett bra stöd i vilka tidningar som ska i just den och den brevlådan. Så då är ni förberedda på att servicen (vilket är ett ord som inte existerar i TAB:s ordförråd) kommer bli ännu sämre. Det var inte så länge sen en vikarie fick beskedet att ”köra efter tejpen på lådorna”. Kära TAB, hur gör vi fr.o.m. 2016? Gissar oss fram?

Parallellt med detta beklagar TAB att tidningsdöden närmar sig. Nåväl, tidningsdöden är det TAB själva som står för.

Slutligen frågar jag mig var facket Transportarbetaren finns mitt uppe i allt, de lyser nämligen med sin frånvaro för oss som betalar fackavgiften varje månad.

Bud sen många år

Japp, du ställer en bra fråga: ”Varför prenumerera på en morgontidning?”.

Vi tidningsbud kämpar på, både för att du och övriga prenumeranter ska få era tidningar rätt och i tid, och vi kämpar mot en ledning som enbart tänker på att spara pengar och på att dra in tjänster. När servicen med att köra ut tidningar som saknades samma dag skulle försvinna kämpade vi mot beslutet i det längsta, till ingen nytta.

Från och med nästa år tar Tidningstjänst AB (TAB) ifrån oss tejpen som sitter på brevlådorna och som ger oss ett bra stöd i vilka tidningar som ska i just den och den brevlådan. Så då är ni förberedda på att servicen (vilket är ett ord som inte existerar i TAB:s ordförråd) kommer bli ännu sämre. Det var inte så länge sen en vikarie fick beskedet att ”köra efter tejpen på lådorna”. Kära TAB, hur gör vi fr.o.m. 2016? Gissar oss fram?

Parallellt med detta beklagar TAB att tidningsdöden närmar sig. Nåväl, tidningsdöden är det TAB själva som står för.

Slutligen frågar jag mig var facket Transportarbetaren finns mitt uppe i allt, de lyser nämligen med sin frånvaro för oss som betalar fackavgiften varje månad.

Bud sen många år

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.