19 jun 2015 06:00

19 jun 2015 06:00

Rektorn brydde sig inte

VASASKOLAN.

Utfrysning. Kan bara instämma i det Svensk- och engelskafröken skrev i sin insändare den 17 juni. Under min tid på Vasaskolan gjorde rektorn inget för att stoppa mobbningen. Själv blev jag utsatt för mobbning och rektorn brydde sig inte. Jag fick bara höra att jag själv var orsaken till lärarnas utfrysning.

Rektorn trodde att det skulle bli bättre när hon hade pratat med resten av klassen, vilket det inte blev. Jag grät varje dag när jag kom hem och ville inte gå tillbaka till skolan. Det gick så långt att min förälder blev tvungen att kontakta Skolverket. Utan deras ingripande hade inget hänt. Tack vare Skolverket kunde jag byta klass och det blev bättre.

Jag tycker det är konstigt att Eva Carlander kan säga att Vasaskolan arbetar emot diskriminering, trakasserier och kränkande behandlingar, då skolan egentligen inte gör det.

Sista året på skolan fick jag även veta av lärare och studievägledare att jag inte kunde komma in på vilket program som helst på gymnasiet, på grund av mina betyg. Men jag gick ut med bra betyg och har skaffat mig en utbildning, något som ingen av dessa trodde. Frågan är om Vasaskolan någonsin kommer att kunna handskas med mobbning?

Fd elev på skolan

Rektorn trodde att det skulle bli bättre när hon hade pratat med resten av klassen, vilket det inte blev. Jag grät varje dag när jag kom hem och ville inte gå tillbaka till skolan. Det gick så långt att min förälder blev tvungen att kontakta Skolverket. Utan deras ingripande hade inget hänt. Tack vare Skolverket kunde jag byta klass och det blev bättre.

Jag tycker det är konstigt att Eva Carlander kan säga att Vasaskolan arbetar emot diskriminering, trakasserier och kränkande behandlingar, då skolan egentligen inte gör det.

Sista året på skolan fick jag även veta av lärare och studievägledare att jag inte kunde komma in på vilket program som helst på gymnasiet, på grund av mina betyg. Men jag gick ut med bra betyg och har skaffat mig en utbildning, något som ingen av dessa trodde. Frågan är om Vasaskolan någonsin kommer att kunna handskas med mobbning?

Fd elev på skolan

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.